UBS: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη το β' τρίμηνο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη το β' τρίμηνο 
Ενίσχυσε τα πάγιά της κατά 25 δισ. δολάρια, εκμεταλλευόμενη την αύξηση της δραστηριότητας των πελατών και την ανάκαμψη των αγορών.

Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων εμφάνισε η UBS Group AG το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ενίσχυσε τα πάγιά της κατά 25 δισ. δολάρια, εκμεταλλευόμενη τις «ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς και το κλίμα των επενδυτών», καθώς και τη «συνεχή δυναμική των ροών και όγκων» των συναλλαγών.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 63% και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,34 δισ. δολάρια, καθώς τα πάγια που επενδύθηκαν στην ιδιωτική τραπεζική και στη διαχείριση παγίων αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στα περίπου 4,5 τρισ. δολάρια. Τα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 8,98 δισ. δολάρια από 7,4 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ ο δείκτης κεφαλαίου CET 1 ανήλθε στο 14,5% από το 13,3%.

Το τμήμα διαχείρισης πλούτου της τράπεζας είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα αποτελέσματα, με αύξηση 47% στα τριμηνιαία κέρδη προ φόρων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. δολάρια. Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 30%, κυρίως λόγω των νέων 25 δισ. δολαρίων σε καθαρά. Αυτό, παράλληλα με τις έντονες συνθήκες της αγοράς, βοήθησε στην αύξηση των επενδυμένων περιουσιακών στοιχείων στο τμήμα κατά 4% σε 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του -που μετρά εννέα μήνες- ο διευθύνων σύμβουλος, Ralph Hamers, έχει επωφεληθεί από την ανοδική πορεία των αγορών και τη ζήτηση καθώς η τράπεζα απομακρύνεται από την επενδυτική τραπεζική στην πιο σταθερή δραστηριότητα της διαχείρισης πλούτου. Έχει ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει το κόστος, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός για πλούσιους πελάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider