Φοβούνται κούρεμα - μαμούθ οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φοβούνται κούρεμα - μαμούθ οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος για την εξεύρεσης λύσης στο θέμα διάσωσης της αλυσίδας και καταβολής των οφειλομένων τους.

Όσον περνούν οι ημέρες, μεγάλες εταιρείες οι οποίες έχουν απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, βλέπουν το φως στο τούνελ…. να σβήνει και εκτιμούν ότι δεν θα αποφύγουν το «κούρεμα» το οποίο θα κυμαίνεται από 50 - 60%.

Βέβαια υπάρχουν και προμηθευτές οι οποίοι έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις έναντι των υποχρεώσεων τους, οπότε και θα έχουν τις μικρότερες επιπτώσεις από ενδεχόμενο κανόνι της Μαρινόπουλος.

Οι επόμενες μέρες πάντως θεωρούνται ιδιαίτερες κρίσιμες για το μέλλον της Μαρινόπουλος, ενώ αν δεν βρεθεί λύση, εκτιμάται ότι η αλυσίδα δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου οπότε και εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99.

Ήδη, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούνιο (και έχουν πάρει το μισό επίδομα αδείας), κάθε μέρα που περνά χωρίς να δίνεται λύση, τα καταστήματα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς προϊόντα στα ράφια, χωρίς πελάτες και χωρίς να πληρώνονται τα ενοίκια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος οι ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν σε καταγραφές εμπορευμάτων, κατασχέσεις και εξώσεις της εταιρείας από τα καταστήματα, όπως στα Γιαννιτσά και αλλού.

Προκειμένου να μπορέσει να «βγάλει» το επόμενο κρίσιμο δίμηνο η αλυσίδα Μαρινόπoυλος, όπως έχει προκύψει και από τις αλεπάλληλες συσκέψεις των στελεχών των πιστωτριών τραπεζών, απαιτείται ενδιάμεση χρηματοδότηση - αίτημα που φέρεται να έχει θέσει και η πλευρά Σκλαβενίτη - ύψους 50 εκατ. ευρώ, η οποία θα δώσει την δυνατότητα να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των καταστημάτων αλλά και οι θέσεις εργασίας.

Το αίτημα αυτό αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες με επιφύλαξη από τις τράπεζες, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός που οι τράπεζες άνοιξαν την κάνουλα της χρηματοδότησης, δίνοντας 50 εκατ. ευρώ στη Μαρινόπουλος για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της, ποσό όμως, που όπως αποδείχτηκε, δεν μπόρεσε να σταματήσει την οικονομική απαξίωση της αλυσίδας.

Η πλευρά Σκλαβενίτη πάντως θεωρεί ότι χωρίς ενδιάμεση χρηματοδότηση δεν θα είναι σε θέση να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο και μια τέτοια ευθύνη στην παρούσα οικονομική συγκυρία και ως εκ τούτου οι διασφαλίσει που ζητά είναι αυξημένες.
Στελέχη της αγοράς, πάντως μιλώντας στο insider, τονίζουν πώς το ντόμινο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες συμπαρασύροντας δεκάδες εταιρείες στο διάβα τους και ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider