Μαρινόπουλος: Κλειδί του deal η συμμετοχή της οικογένειας

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινόπουλος: Κλειδί του deal η συμμετοχή της οικογένειας

«Κόκκινο πανί» για πολλούς αποτελεί η συμμετοχή της οικογένειας Μαρινόπουλου στο νέο εταιρικό σχήμα που θα αναλάβει την διάσωση της ομώνυμης αλυσίδας σουπερμάρκετ, λόγω των όσων έχουν ακουστεί και γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τις λανθασμένες κινήσεις της που έφεραν τον Όμιλο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, για την ύπαρξη offshore αλλά και για δεκάδες εκατ. Ευρώ που φέρεται να «φυγαδεύτηκαν» στο εξωτερικό.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι το παζάρι αυτή τη στιγμή για τη διάσωση της Μαρινόπουλος είναι η συμμετοχή ή μη της οικογενείας στο νέο εταιρικό σχήμα, ενδεχόμενο όμως που δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνες κάποιες από τις εμπλεκόμενες πλευρές, λόγω του σάλου που έχει δημιουργηθεί, αλλά και το γεγονός ότι θεωρούνται υπαίτιες για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η αλυσίδα.

Για την οικογένεια όμως Μαρινόπουλου, η ήττα είναι κάτι που στην παρούσα τουλάχιστον φάση – δεν θέλει να αποδεχτεί.

Για το λόγο αυτό, φαίνεται να αρνείται να συμμετάσχει στη συμφωνία της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της αλυσίδας (το ποσό που ακούγεται ότι της έχει ζητηθεί να εισφέρει ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ), με τις τράπεζες να έχουν συμφωνήσει να βάλουν 360 εκατ. ευρώ και τη πλευρά Σκλαβενίτη να συνεισφέρει περί τα 70 εκατ. ευρώ.

Αρκετοί είναι όμως, όπως ακούγεται, είναι και οι προμηθευτές που δεν θέλουν τη συμμετοχή της οικογένειας στο νέο σχήμα καθώς τους θεωρούν υπαίτιους για τα φέσια που τους «φόρεσαν».

Πηγή πάντως που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, εκτιμά ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα για την διάσωση ή μη της αλυσίδας καθώς η προθεσμία ορόσημο που δίνουν είναι το τέλος Αυγούστου, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει την λειτουργία της.

Σε απομόνωση η οικογένεια

Με πληρωμένη καταχώρηση που δημοσιεύτηκε προ ημερών στον Τύπο οι Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος φρόντισαν να ενημερώσουν το κοινό ότι έχουν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας τον Δεκέμβριο του 2015, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση τους από το νυν «αφεντικό» της εταιρείας, την οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, επισημαίνοντας επίσης ότι οι επιχειρήσεις του εξωτερικού είναι νόμιμες

Η ανακοίνωση των τριών, επιβεβαίωσε τα όσα ήταν γνωστά στην αγορά από τον περασμένo Δεκέμβριο, ότι δηλαδή οι κ.κ. Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος είχαν διαρρήξει τις σχέσεις τους με τον τέταρτο, τον κ. Λεωνίδα Δ. Μαρινόπουλο.

Μάλιστα κάποιοι λένε ότι δεν μιλούνταν μεταξύ τους. Είχαν όμως συμφωνήσει, τον Δεκέμβριο του 2015, οι τρεις πρώτοι να αποχωρήσουν από το διοικητικό συμβούλιο της Μαρινόπουλος ΑΕ στην οποία ανήκει η αλυσίδα των σουπερμάρκετ μεταβιβάζοντας τις μετοχές στον Λεωνίδα και αυτός με τη σειρά του να αποχωρήσει από τη Famar AE μεταβιβάζοντας τις μετοχές του στους άλλους τρεις.

Ωστόσο οι μεταβιβάσεις αυτές ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν ενώ η διοικητική ευθύνη της αλυσίδας ανήκει στον Πάνο Δ. Μαρινόπουλο.

Ως εκ τούτου όπως εκτιμούν, αν καταρρεύσει η αλυσίδα, οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες και για τα τέσσερα μέλη της οικογένειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider