Procter & Gamble: Κέρδη άνω των 4 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Procter & Gamble: Κέρδη άνω των 4 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021
Η διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού του λιανεμπορίου αναμένει επιπτώσεις από την αύξηση του πληθωρισμού στα αποτελέσματα της για το 2022.

Κέρδη άνω 4 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Procter & Gamble για το δ' τρίμηνο του 2021, με τη διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού του λιανεμπορίου να αναμένει επιπτώσεις από την αύξηση του πληθωρισμού στα αποτελέσματα της για το 2022.

Αναλυτικά, τα έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 20,95 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της P&G έφτασαν τα 4,22 δισ. δολάρια ή 1,66 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 3,85 δισ. δολαρίων ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,65 δολάρια ανά μετοχή.

Τα οργανικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 6% σε ετήσιο επίπεδο, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών για τα προϊόντα της P&G, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Για το 2022, η εταιρεία αναμένει άνοδο των πωλήσεων κατά 3% έως 4%, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα της για το νέο έτος θα επηρεαστούν από τις αυξημένες τιμές του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε 3 άξονες η στρατηγική της Procter & Gamble για τη διαχείριση των προκλήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider