PepsiCo: Άνω των εκτιμήσεων έσοδα και κέρδη, αυξάνει 7% το μέρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PepsiCo: Άνω των εκτιμήσεων έσοδα και κέρδη, αυξάνει 7% το μέρισμα
Η εταιρεία προειδοποίησε, ωστόσο, για τις μελλοντικές πιέσεις στο κόστος εξαιτίας της αύξησης στις τιμές μεταφοράς και συσκευασίας.

Άνω των εκτιμήσεων ανήλθαν τα έσοδα και τα κέρδη της PepsiCo το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο προειδοποίησε για τις μελλοντικές πιέσεις στο κόστος εξαιτίας της αύξησης στις τιμές μεταφοράς και συσκευασίας.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας τροφίμων και ποτών διαμορφώθηκαν στα 1,32 δισ. δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 1,85 δισ. δολάρια ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,53 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,52 δολάρια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Refinitiv.

Παράλληλα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 12% στα 25,25 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων για 24,24 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το επόμενο έτος αναμένεται να επιστρέψει περίπου 7,7 δισ. δολάρια στους μετόχους, αυξάνοντας το μέρισμα κατά 7% και προχωρώντας σε επαναγορά μετοχών 10 δισ. δολαρίων έως τον Φεβρουάριο του 2026. Το ετήσιο μέρισμα διαμορφώνεται πλέον στα 4,6 από 4,3 δολάρια, ή 1,15 από 1,075 δολάρια σε τριμηνιαία βάση.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές ενισχύθηκαν 1,5%, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχουν αυξηθεί 23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider