Mercedes-Benz: Αναμένει κέρδη 14 δισ. ευρώ για το 2021- Μείωση της έλλειψης τσιπ το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Αναμένει κέρδη 14 δισ. ευρώ για το 2021- Μείωση της έλλειψης τσιπ το 2022
Στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα προσαρμοσμένα κέρδη της στο σύνολο του 2021 προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, καθώς αναμένει να βάλει στα ταμεία της το ποσό των 14 δισ. ευρώ.

Στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα προσαρμοσμένα κέρδη (EBIT) της στο σύνολο του 2021 προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, καθώς αναμένει να βάλει στα ταμεία της το ποσό των 14 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων αναμένει πως οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων για το προηγούμενο έτος να σημειώσουν αύξηση 12,7%, την στιγμή που οι προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας -θυγατρικής της Daimler- έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 10-12%, καθώς η άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αντικατέστησε τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η Mercedes-Benz, εντός του 2022 αναμένεται η συνέχιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στις αλυσίδες εφοδιασμού παγκοσμίως, ωστόσο οι ελλείψεις τσιπ θα μειωθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σημαντικό ποσοστό.

Στον απόηχο των σχετικών ανακοινώσεων, ο τίτλος της Mercedes-Benz ενισχύεται σε επίπεδα άνω του 3% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider