Volkswagen: Κίνδυνος περικοπών στην παραγωγή οχημάτων, εξαιτίας της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Κίνδυνος περικοπών στην παραγωγή οχημάτων, εξαιτίας της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση
Ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκανε λόγο για σημαντικές επιπτώσεις της έλλειψης ημιαγωγών στη λειτουργία του εργοστασίου στο Βόλφσμπουργκ.

Ο CEO της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντιές, προειδοποίησε για κίνδυνο περικοπών στην παραγωγή οχημάτων του εργοστασίου της εταιρείας στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ, το βασικό σημείο παραγωγής οχημάτων της εταιρείας στη Γερμανία, καθώς η εταιρεία θέλει να το καταστήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο.

Μιλώντας σε εργαζόμενους του εργοστασίου, ο Ντίες έκανε λόγο για σημαντικές επιπτώσεις της έλλειψης ημιαγωγών στη λειτουργία του εργοστασίου και ανέφερε πως θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις στην παραγωγή, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Το σχέδιο της VW για μετατροπή του εργοστασίου σε παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Η διοίκηση είχε προτείνει περικοπές θέσεων εργασίας το 2021, με περικοπή περίπου 5.000 θέσεων υπαλλήλων που εργάζονται στις νυχτερινές βάρδιες του εργοστασίου, θέση που έχει συναντήσει την άρνηση των εργαζομένων.

Η VW στοχεύσει στο να φτιάξει μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνησης στο Βόλφσμπουργκ, με στόχο την παραγωγή 250.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων ετησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volkswagen: Πτώση 15% για τις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider