Πάνω από τα 21 δισ. δολάρια τα κέρδη της Rio Tinto το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 21 δισ. δολάρια τα κέρδη της Rio Tinto το 2021
Η μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας προήλθε από τις αυξημένες τιμές σιδηρομεταλλευμάτων και από την ισχυρή καταναλωτική ζήτηση από την Κίνα.

Πάνω από τα 21 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Rio Tinto για το σύνολο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 21,38 δισ. δολάρια έναντι 12,45 δισ. δολαρίων το 2022 και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της Visible Alpha για κέρδη στα 21,63 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για αύξηση κερδών κατά 72% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την Rio Tinto, η μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας προήλθε από τις αυξημένες τιμές σιδηρομεταλλευμάτων και από την ισχυρή καταναλωτική ζήτηση από την Κίνα.

Ακόμα, το μέρισμα προς τους μετόχους της εταιρείας θα ανέλθει στα 10,40 δολάρια ανά μετοχή έναντι 5,57 δολαρίων ανά μετοχή για το 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών για 10,21 δολάρια ανά μετοχή.

Η διοίκηση της Rio Tinto ανέφερε πως οι αυξημένες ενεργειακές τιμές μείωσαν τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 398 εκατ. δολάρια σε ετήσιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rio Tinto: Εξαγοράζει το project Rincon για εξόρυξη λιθίου στην Αργεντινή έναντι 825 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider