Τσέλσι: Λούις Χάμιλτον και Σερένα Ουίλιαμς συμμετέχουν σε προσφορά εξαγοράς με 10 εκατ. λίρες έκαστος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσέλσι: Λούις Χάμιλτον και Σερένα Ουίλιαμς συμμετέχουν σε προσφορά εξαγοράς με 10 εκατ. λίρες έκαστος
Ο Σερ Μπρότον, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει ξανά ποδοσφαιρικός παράγοντας ως πρόεδρος της Liverpool, αλλά και της αεροπορικής British Airways, φαίνεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δύο σταρ εδώ και εβδομάδες.

Έτοιμοι να συμμετάσχουν σε deal εξαγοράς της Τσέλσι φέρονται να είναι το «αστέρι» του τένις Σερένα Ουίλιαμς και ο πιλότος της F1 Σερ Λούις Χάμιλτον, καθώς βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως υποστηρίζουν οικονομικά την προσφορά του Σερ Μάρτιν Μπρότον να αγοράσει την ομάδα του Stamford Bridge.

Σύμφωνα με το Sky News, ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 και η 23 φορές νικήτρια Grand Slam είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στο deal με 10 εκατομμύρια λίρες ο καθένας. Η Τσέλσι αναμένεται να στοιχίσει συνολικά περίπου 2,5 δισ. λίρες Αγγλίας.

Ο Σερ Μπρότον, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει ξανά ποδοσφαιρικός παράγοντας ως πρόεδρος της Λίβερπουλ, αλλά και της αεροπορικής British Airways, φαίνεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δύο σταρ εδώ και εβδομάδες.

Ο Χάμιλτον έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς υποστηρίζει την ανταγωνιστική της Τσέλσι στο Λονδίνο, Άρσεναλ, και πως είναι οπαδός της από τα πέντε του χρόνια.

Το Sky News ισχυρίζεται επίσης ότι ο Χάμιλτον θα «διαδραμάτιζε επίσημο ρόλο στις μελλοντικές προσπάθειες της Τσέλσι να προωθήσει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την συμμετοχικότητα», εάν η προσφορά του Μπρότον καταλήξει σε επιτυχία.

Οι κυρώσεις και η Chelsea

Η Τσέλσι, η σημερινή κάτοχος του Champions League, είναι προς πώληση από τον Μάρτιο, λίγο πριν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς χτυπηθεί από τις δυτικές κυρώσεις από λόγω των δεσμών του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Raine Group, η τράπεζα που επιβλέπει την πώληση της Τσέλσι, θα μπορούσε να υποβάλει την προσφορά στην κυβέρνηση ακόμα και αυτή την εβδομάδα.

Ο Μπρότον, ο οποίος είναι επικεφαλής της προσφοράς, είναι δια βίου υποστηρικτής της Τσέλσι και έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών επενδυτών για να συγκεντρώσει κεφάλαια.

Η αγάπη του Χάμιλτον για την «αιώνια αντίπαλο»

Ο Χάμιλτον, 37 ετών, έχει μιλήσει ανοιχτά σε αρκετές περιπτώσεις για τους θαυμαστές του στην Άρσεναλ. Το 2018, όταν ο θρυλικός προπονητής Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να φύγει από τον σύλλογο, ο Χάμιλτον είπε σε συνέντευξή του στο Sky Sports: «Είχα το προνόμιο να τον συναντήσω μερικές φορές», συμπληρώνοντας πως «μου ζήτησε να πάω να προπονηθώ με την ομάδα, κάτι που δεν έχω καταφέρει ακόμα, αλλά ήταν πάντα πολύ φιλόξενος και ήταν ωραίο να συναντήσω το αφεντικό της ομάδας μας. Υποστηρίζω την Άρσεναλ από τα πέντε μου χρόνια».

Αλλά και το 2020, αποκάλυψε πώς οι φίλοι του τον κρατούν ενήμερο για την τύχη της Άρσεναλ αν δεν μπορεί να παρακολουθήσει έναν αγώνα λόγω του αγωνιστικού του προγράμματος.

«Παρακολουθώ την Άρσεναλ να παίζει εδώ και πολύ καιρό, είμαι μαζί της στα ψηλά και στα χαμηλά. Αν δεν μπορώ να παρακολουθήσω το παιχνίδι, τότε ο καλύτερός μου φίλος θα με καλεί κάθε μέρα για να μου δώσει όλες τις ενημερώσεις», υπογράμμισε.

Τσέλσι και Άρσεναλ έπαιξαν μεταξύ τους στην Premier League το βράδυ της Τετάρτης στο Stamford Bridge, με την Άρσεναλ να κερδίζει με 4-2. Ήταν ο πρώτος αγώνας της Τσέλσι όπου μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας και οι φιλοξενούμενοι οπαδοί επιτρέπονταν να εισέλθουν στο Stamford Bridge ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον Αμπράμοβιτς.

Το αμερικάνικο ενδιαφέρον

Η 40χρονη Ουίλιαμς, εν τω μεταξύ, είναι συνιδιοκτήτρια της γυναικείας ομάδας Angel City με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία θα παίξει τον πρώτο της αγώνα φέτος.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο για τους αθλητές να κατέχουν κάτι. Είναι ενδιαφέρον, γιατί έχεις διαφορετικό τύπο περηφάνιας όταν είσαι εκεί και παίζεις για κάτι που σου ανήκει», είπε η Ουίλιαμς για τη συμμετοχή της σε ένα live στο Instagram με την ηθοποιό Νάταλι Πόρτμαν, η οποία είναι επίσης ιδιοκτήτρια της Angel City.

«Αυτό δεν γίνεται πραγματικά στο τένις, επομένως είναι πολύ ενδιαφέρον να έχεις την ευκαιρία να το κάνεις σε ένα διαφορετικό άθλημα. Θα ήταν υπέροχο συναίσθημα να το είχα αυτό. Θες να παίξεις καλύτερα, να παίξεις πιο δυνατά - όχι μόνο παίζετε με μένα, αλλά παίζετε και στο γήπεδό μου».

Ο Στιβ Παλιούκα, ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA Boston Celtics, ηγείται μιας ανταγωνιστικής προσφοράς για την αγορά της Τσέλσι και έχει επίσης μερίδιο στην ιταλική ομάδα της Serie A, Atalanta.

Έχει συνεργαστεί με τον Λάρι Τάνενμπάουμ, ο οποίος υποστηρίζει τους Toronto Maple Leafs, και έχει δεσμευτεί για τη «ισόβια ιδιοκτησία» της Τσέλσι εάν η κοινή τους προσφορά για την αγορά του συλλόγου είναι επιτυχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η οικογένεια Ρίκετ αποσύρεται από την κούρσα για την εξαγορά της Τσέλσι - Μένουν 3 υποψήφιοι

Sky News: Αμερικανοί επενδυτές ετοιμάζουν πρόταση για την εξαγορά της Τσέλσι

Ο Αμπράμοβιτς πουλά την Τσέλσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider