Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wolt από την DoorDash

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wolt από την DoorDash
Την εξαγορά της Wolt ολοκλήρωσε σήμερα η DoorDash, σε μια συναλλαγή που αφορά μόνο μετοχές και επεκτείνει τη δραστηριότητα της DoorDash σε συνολικά 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Την εξαγορά της Wolt ολοκλήρωσε σήμερα η DoorDash, σε μια συναλλαγή που αφορά μόνο μετοχές και επεκτείνει τη δραστηριότητα της τελευταίας σε συνολικά 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Στο εξής, ο διευθύνων σύμβουλος της Wolt, Miki Kuusi, θα επιβλέπει την ομάδα του κοινού σχήματος και τις δραστηριότητες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνοντας αναφορά στον CEO της DoorDash, Tony Xu. Υπό την ηγεσία του Miki, η DoorDash στοχεύει να επιταχύνει τη διεθνή ανάπτυξή της μέσω ταχύτερης ανάπτυξης προϊόντων και βελτιωμένης επενδυτικής αποδοτικότητας. Η εφαρμογή της Wolt θα συνεχίσει να λειτουργεί ξεχωριστά, με την υποστήριξη μιας πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας. Η Wolt σχεδιάζει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή.

«Η DoorDash βρίσκεται στην αρχή ενός κολοσσιαίου ταξιδιού και είμαι πιο ενθουσιασμένος από ποτέ για αυτό που χτίζουμε και για τη δυνατότητα να στηρίζουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στην αποστολή μας να ενισχύσουμε τις τοπικές οικονομίες», δήλωσε ο Tony Xu, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος DoorDash. «Μαζί με τη Wolt, πιστεύουμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και πλατφόρμα για να εξυπηρετήσουμε εμπόρους, καταναλωτές και ταχυμεταφορείς στις υπάρχουσες και μελλοντικές μας αγορές. Το ταξίδι μας στην οικοδόμηση μιας πολυεθνικής επιχείρησης μόλις ξεκινά και είμαστε σίγουροι για το απίστευτο μέλλον που θα χτίσουμε μαζί».

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη Wolt», δήλωσε ο Miki Kuusi, Διευθύνων Σύμβουλος της Wolt και Επικεφαλής Διεθνούς Δραστηριότητας της DoorDash. «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την DoorDash, αποκτούμε ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα να δημιουργούμε απολαυστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλες τις ηπείρους. Οι δύο εταιρείες μας μοιράζονται ένα ισχυρό όραμα για το τοπικό εμπόριο και δουλεύοντας δίπλα-δίπλα, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για όλους τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider