British American Tobacco: Η αποχώρηση από τη Ρωσία δεν θα επηρεάζει τα αποτελέσματα του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
British American Tobacco: Η αποχώρηση από τη Ρωσία δεν θα επηρεάζει τα αποτελέσματα του 2022
Η συνολική παραγωγή τσιγάρων παγκοσμίως αναμένεται να πέσει κατά 3% λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η British American Tobacco (BAT), η παραγωγός τσιγάρων για μάρκες όπως τα Pall Mall, Rothmans, Dunhill και Lucky Strike, συνεχίζει να εξετάζει όλες τις επιλογές για την παρουσία της στην αγορά της Ρωσίας, μεταξύ αυτών και την πώληση στην ρωσική εταιρεία που συνεργάζεται για τη διανομή των προϊόντων της, SNS Group.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η διοίκηση της BAT είχε αναφέρει τον Μάρτιο πως ενδέχεται να πουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία προς την SNS, αν και μια τέτοια διαδικασία «θα έπαιρνε πολύ χρόνο υπό κανονικές συνθήκες», χωρίς να υπολογίζεται το κλίμα που έχει διαμορφωθεί λόγω των κυρώσεων προς τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο CEO του ομίλου, Κίνγκσλει Ουίτον.

Ο ίδιος ανέφερε πως η BAT δεν αναθεωρεί τους στόχους της για τα έσοδα και τα κέρδη στο σύνολο του 2022, ανεξάρτητα του πόσο θα διαρκέσει η ενδεχόμενη πώληση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην SNS.

Σημειώνεται πως η BAT έχε περίπου το 25% της αγοράς τσιγάρων στη Ρωσία, έχοντας αναφέρει πως η συνολική παραγωγή τσιγάρων παγκοσμίως αναμένεται να πέσει κατά 3% λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικών επιπτώσεων που αυτός προκαλεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρώσεις για τον πόλεμο: Η Premier League σταματά τη μετάδοση των αγώνων της στη Ρωσία

Η VW προσφέρει αποζημιώσεις σε όσους εργαζόμενους παραιτηθούν από εργοστάσιο στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider