Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Petrobras λόγω των αντιδράσεων για τις αυξήσεις στα καύσιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Petrobras λόγω των αντιδράσεων για τις αυξήσεις στα καύσιμα
Αφότου η Petrobras ανακοίνωσε αύξηση των τιμών βενζίνης και ντίζελ στα διυλιστήρια της, προκαλώντας την αντίδραση του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου.

Την παραίτηση του από τη θέση του CEO του βραζιλιανικού κολοσσού ενέργειας Petrobras υπέβαλε τη Δευτέρα ο Χοσέ Μάουρο Κοέλιο, εν μέσω αντιδράσεων που ακολούθησαν από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Pertobras στις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, ο αντικαταστάτης του Κοέλιο θα οριστεί από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Την περασμένη Παρασκευή και αφότου η Petrobras ανακοίνωσε αύξηση των τιμών βενζίνης και ντίζελ στα διυλιστήρια της, ο εκπρόσωπος της κάτω Βουλής της Βραζιλίας ζήτησε την παραίτηση του Κοέλιο, ενώ ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, αποκάλεσε την κίνηση «προδοσία» για τον λαό της Βραζιλίας, μετέδωσε το Reuters.

Ακόμα, η Petrobras ανέφερε πως εξετάζει να προτείνει ένα «πάγωμα» 45 ημερών στις τιμές των καυσίμων με «αντάλλαγμα» το να αποσύρει η κυβέρνηση τις αλλαγές που θέλει να κάνει στη διοίκηση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστρία: Μειώθηκαν 50% οι παραδόσεις αερίου - Επαναλειτουργούν λιγνιτικές μονάδες μετά από 2 χρόνια

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα καύσιμα - Στις 250.000 αιτήσεις για το power pass

Κίνα: Καταγράφεται νέο ρεκόρ στην κατανάλωση ενέργειας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider