Tesla: Μεγάλες απώλειες στη μετοχή, μετά από τις απογοητευτικές παραδόσεις οχημάτων στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Μεγάλες απώλειες στη μετοχή, μετά από τις απογοητευτικές παραδόσεις οχημάτων στο β' τρίμηνο
H JP Morgan τονίζει πως η αξία της μετοχής θα μπορούσε να πέσει έως και 40% από τα σημερινά επίπεδα εάν συνεχιστεί η κάμψη στις παραδόσεις οχημάτων της Tesla.

Σημαντικές απώλειες σημειώνει η μετοχή της Tesla του Έλον Μασκ στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας για τις παραδόσεις οχημάτων της στο β' τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, το περασμένο Σάββατο η Tesla ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις οχημάτων της για την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου ανήλθαν σε 254.695 μειωμένες κατά 18% σε σχέση με το α' τρίμηνο του έτους, όταν είχε παραδόσει 310.048 οχήματα.

Είναι η πρώτη φορά που οι παραδόσεις οχημάτων της εταιρείας καταγράφουν κάμψη σε επίπεδο τριμήνου από το 2020 και την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Tesla επικαλείται τα μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού από τις αρχές της Κίνας μέσα στο β' τρίμηνο, που οδήγησαν σε κατακόρυφη πτώση την παραγωγή στο mega εργοστάσιο της στη Σαγκάη, όπως και το αυξημένο κόστος για υλικά στις μπαταρίες των οχημάτων της. Ακόμα, ο Έλον Μασκ δήλωσε προ εβδομάδων πως τα mega εργοστάσια της Tesla στο Τέξας των ΗΠΑ και στο Βερολίνο των ΗΠΑ «καίνε» δισ. δολάρια για την εταιρεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan «έκοψε» την τιμή στόχο για τη μετοχή της Tesla κατά 10 δολάρια, στα 385 δολάρια, προσθέτοντας πως η αξία της μετοχής θα μπορούσε να πέσει έως και 40% από τα σημερινά επίπεδα εάν συνεχιστεί η κάμψη στις παραδόσεις οχημάτων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η μετοχή της Tesla στην Wall Street υποχωρεί 4,36% στα 652,05 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ανακαλούνται Tesla λόγω βλάβης στο σύστημα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider