Στηρίζει την ανεξαρτησία Στουρνάρα ο Draghi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στηρίζει την ανεξαρτησία Στουρνάρα ο Draghi

«Η ΕΚΤ τάσσεται ισχυρά υπέρ της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζιτών». Με τη λακωνική αυτή φράση απάντησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου σχετικά με τις πρόσφατες εντάσεις στις σχέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με την ελληνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα ο κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε την πεποίθηση πως… για την ώρα η ευρωπαϊκή οικονομία μπορεί να ανταπεξέλθει στην αβεβαιότητα που γεννά το Brexit.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει να αντέχει, μέχρι στιγμής, παρά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν για την Ευρωζώνη», προειδοποίησε, ωστόσο, για να επαναλάβει πως «η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ενισχύσει τη ρευστότητα προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη».

«Ο βαθμός στον οποίο θα επηρεαστεί από το Brexit η Ευρωζώνη θα φανεί από την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider