Τεχνολογία: Η Unity εξαγοράζει την ισραηλινή IronSource για 4,4 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογία: Η Unity εξαγοράζει την ισραηλινή IronSource για 4,4 δισ. δολάρια
Η Unity ανακοίνωσε πως θα «τρέξει» πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας έως και 2,5 δισ. δολαρίων μετά από την ολοκλήρωση του deal.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Unity Software ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της ισραηλινής IronSource έναντι 4,4 δισ. δολαρίων, όπως μετέδωσε το MarketWatch.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξαγορά αφορά του 100% των μετοχών της IronSource από την Unity, σε τιμή που αποτελεί premium 74% σε σχέση με την μέσο όρο τιμής της μετοχής της ισραηλινής εταιρείας τις τελευταίες 30 μέρες.

Παράλληλα με την εξαγορά, η Unity ανακοίνωσε πως θα «τρέξει» πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας έως και 2,5 δισ. δολαρίων μετά από την ολοκλήρωση του deal, που αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται πως η IronSource είναι εταιρεία ανάπτυξης software με έδρα το Ισραήλ, με ειδίκευση στα apps για κινητά τηλέφωνα.

Μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της Unity έφτασε να υποχωρεί 7% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, ενώ η μετοχή της IronSource έφτασε να κερδίζει έως και 50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delta Airlines: Κέρδη στο τρίμηνο παρά την αύξηση του κόστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider