Στη Formula 1 μπαίνει η Audi από το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Formula 1 μπαίνει η Audi από το 2026
Στη Formula 1 ετοιμάζεται να εισέλθει η Audi αρχής γενομένης από το 2026, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στη Formula 1 ετοιμάζεται να εισέλθει η Audi αρχής γενομένης από το 2026, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Audi δεν θα κατέβει αυτόνομα στο πρωτάθλημα αλλά σε συνεργασία με μία εκ των υπαρχόντων ομάδων της Formula 1, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην δημιουργία μίας νέας μονάδας στην Γερμανία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας -η οποία είναι θυγατρική της Volkswagen- εντός του έτους θα γίνει γνωστή η ομάδα με την οποία θα συνεργαστεί ώστε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό πως η Audi βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ελβετική Sauber.

Παράλληλα, δύο ακόμα ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 -οι Aston Martin και Williams- έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για μία πιθανή συνεργασία με την γερμανική μάρκα.

«Η Formula 1 αποτελεί μια παγκόσμια ευκαιρία προβολής για τη μάρκα μας και ταυτόχρονα είναι ένα εργαστήριο ανάπτυξης με μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε ο επικεφαλής της Audi Markus Duesmann.

«Ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ανταγωνισμού είναι πάντα ένας μοχλός καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στον κλάδο μας. Με τους νέους κανόνες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εμπλακούμε», τόνισε Duesmann κατά τη διάρκεια μία συνέντευξης Τύπου.

Σημειώνεται πως από το 2026 η Formula 1 εισάγει νέους κανόνες, δίνοντας έμφαση τόσο στη βιωσιμότητα όσο και στην εξοικονόμηση κόστους, με την διοργανώτρια Liberty Media να έχει θέσει ως στόχο την ουδετεροποίηση από τον άνθρακα ως το 2030.

«Αποφασίσαμε να στραφούμε πλήρως στην ηλεκτροκίνηση και το γεγονός πως η F1 άλλαξε τους ισχύοντες, μάς επιτρέπει να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα», ανέφερε ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε λάβει μέρος στη Formula 1 με τη BMW όταν ήταν ιδιοκτήτρια της Sauber.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕΕΠ: Εκπόνηση μελέτης για το ρόλο του τουρισμού ως μοχλού ανάπτυξης για την αγορά τυχερών παιγνίων

Σπάει διαδοχικά ρεκόρ το κόστος του ρεύματος στη Γερμανία: Ξεπέρασε τα 800 ευρώ η μεγαβατώρα

Ανέβασε ταχύτητα το ελληνικό διαδίκτυο 

gazzetta
gazzetta reader insider insider