UniCredit: Αναβαθμίζει την πρόβλεψη για φέτος - Αισιοδοξία και για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UniCredit: Αναβαθμίζει την πρόβλεψη για φέτος - Αισιοδοξία και για το 2023
Η τράπεζα έχει άλλο ένα απόθεμα ασφαλείας για να απορροφήσει πιθανούς κραδασμούς.

Η UniCredit θα βελτιώσει σημαντικά την πρόβλεψή της για το τρέχον έτος, όταν παρουσιάσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου μετά την επίτευξη των στόχων του 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντρέα Ορσέλ, προέβη σε αισιόδοξες τοποθετήσεις, εκφράζοντας τη σιγουριά του για επιτυχημένη πορεία το επόμενο έτος μιλώντας στο συνέδριο της Bank of America Merrill Lynch στο Λονδίνο και οδήγησε τις μετοχές της UniCredit σε άνοδο 6%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η UniCredit έχει ξεκινήσει έναν βιομηχανικό μετασχηματισμό που της έδωσε ισχυρή εμπορική δυναμική και θα μπορούσε να αντισταθμίσει κάθε απώλεια στα έσοδα από τις προμήθειες, χάρη στην αύξηση των επιτοκίων.

«Αυτό μας επέτρεψε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις για το 2021… και το 2022, δεδομένης της πρόβλεψης που σας δώσαμε και από ότι θα αναβαθμιστούμε σημαντικά το τρίτο τρίμηνο», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «μας δίνει την εμπιστοσύνη πως θα τα καταφέρουμε καλά και στο 2023 με δεδομένες τις γραμμές άμυνας και το μομέντουμ που έχουμε».

Ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης της UBS, δήλωσε πως η UniCredit έχει διασφαλίσει την καλή ποιότητα του δανειακού της χαρτοφυλακίου, είχε βάλει στην άκρη χρήματα για ζημιές ενώ θα χρησιμοποιήσει τα ισχυρά κέρδη για να αναβαθμίσει περαιτέρω τις προβλέψεις αυτό το έτος.

«Η αναταραχή, η ύφεση, η αβεβαιότητα φέρνουν περισσότερες ευκαιρίες παρά απειλές, εάν ένας οργανισμός είναι ισχυρός και παίρνει τις σωστές αποφάσεις... Αν κοιτάξετε τις τρεις τελευταίες κρίσεις, νομίζω ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην χάσουμε σε αυτή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Ύστατες διαπραγματεύσεις των μετόχων για την ΑΜΚ – Περιθώριο 4 ημερών πριν ενεργοποιηθεί το Plan B

Credit Suisse: Σενάρια διάσπασης σε τρία μέρη και δημιουργίας bad bank με στόχο την ανάκαμψη

Επαφές Ελλήνων θεσμικών επενδυτών με τη διοίκηση της Alpha Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider