Bloomberg: Η Apple δεν θα ενισχύσει την παραγωγή του iPhone 14 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Apple δεν θα ενισχύσει την παραγωγή του iPhone 14 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης
Apple
Η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης δεν επετεύχθη και οι προμηθευτές καλούνται να διακόψουν την παραγωγή περίπου 6 εκατ. συσκευών iPhone 14.

Tα σχέδια για ενίσχυση της παραγωγής των iPhone φέτος φέρεται να εγκαταλείπει η Apple, έπειτα από τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης δεν επετεύχθη και οι προμηθευτές της εταιρείας καλούνται να διακόψουν τις προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής κατά περίπου 6 εκατ. συσκευές iPhone 14. Στόχος ήταν η παραγωγή 90 εκατ. iPhone 14 μέχρι το τέλος του έτους, αριθμός αντίστοιχος με τα επίπεδα παραγωγής του iPhone 13 πέρυσι και στο πλαίσιο των εκτιμήσεων του Bloomberg τον Αύγουστο.

Εχθές, το Bloomberg ανέφερε ότι οι πωλήσεις του iPhone 14 ξεκίνησαν με αργό ρυθμό στην Κίνα, μειωμένες κατά περίπου 11% από τις πωλήσεις του iPhone 13 πέρυσι.

Εξάλλου, τη Δευτέρα η Apple ανακοίνωσε πως ότι θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής του iPhone 14 από την Κίνα στην Ινδία εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Apple παρουσίασε το iPhone 14 νωρίτερα αυτό το μήνα, με βελτιωμένη κάμερα, δορυφορικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μπαταρία μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά - παραδόξως - χωρίς αύξηση της τιμής.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει περίπου 15% έως τώρα σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 17% στις πωλήσεις της Lego, με ώθηση από Star Wars και Χάρι Πότερ

Πανδημία: Οι μεγάλες επιχειρήσεις ωφελήθηκαν πιο πολύ από τα προγράμματα στήριξης στις αναπτυσσόμενες χώρες

Λαγκάρντ: Συνέχεια στην αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ για «αρκετούς» μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider