Στις Mytilineos και ΔΕΠΑ Εμπορίας ο διαγωνισμός προμήθειας LNG στην Βουλγαρία τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις Mytilineos και ΔΕΠΑ Εμπορίας ο διαγωνισμός προμήθειας LNG στην Βουλγαρία τον Νοέμβριο
Οι ελληνικές εταιρείες Mytilineos και ΔΕΠΑ Εμπορίας επιλέχθηκαν για την προμήθεια της Βουλγαρίας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της γειτονικής χώρας, Bulgargaz.

Οι ελληνικές εταιρείες Mytilineos και ΔΕΠΑ Εμπορίας επιλέχθηκαν για την προμήθεια της Βουλγαρίας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της γειτονικής χώρας, Bulgargaz.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Bulgargaz ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες έχουν εξασφαλίσει θέσεις στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας, ενώ επιλέχθηκαν μεταξύ οκτώ συνολικά εταιρειών Αθήνα από Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Σημειώνεται πως η Βουλγαρία, η οποία βασιζόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ρωσικό φυσικό αέριο πριν από τη διακοπή των παραδόσεων από τη Μόσχα τον Απρίλιο, τρέχει επίσης διαγωνισμό για παραδόσεις LNG τον Δεκέμβριο καθώς και δύο άλλους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκείς προμήθειες φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider