Η Credit Suisse πληρώνει 495 εκατ. δολ. σε διακανονισμό για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Credit Suisse πληρώνει 495 εκατ. δολ. σε διακανονισμό για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα είχε διεκδικήσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια για αποζημίωση σε μια υπόθεση που σχηματίστηκε το 2013.

Η Credit Suisse συμφώνησε να πληρώσει 495 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τη μεγαλύτερη εναπομείνασα υπόθεση που σχετίζεται με τον ρόλο της σε τίτλους που υποστηρίζονταν από στεγαστικά δάνεια κατοικιών (RMBS) των ΗΠΑ που συνέβαλε στην οικονομική κρίση του 2008.

Η ελβετική τράπεζα ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα ότι είναι «πλήρως προετοιμασμένη» για την πληρωμή, καθώς ήλθε σε οριστικό διακανονισμό με τον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ για την επίλυση αξιώσεων που σχετίζονται με RMBS ύψους 10 δισ. δολαρίων.

«Η Credit Suisse είναι στην ευχάριστη θέση να καταλήξει σε μια συμφωνία που επιτρέπει στην τράπεζα να επιλύσει το μόνο εναπομείναν ζήτημα RMBS που αφορά αξιώσεις από την ρυθμιστική αρχή», ανέφερε.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας της φέτος. Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως πέρυσι η τράπεζα πλήρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή από την MBIA Insurance Corp για τίτλους στεγαστικών δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος Credit Suisse: Φρικτή χρονιά το 2021, πρέπει να αλλάξουμε

Τράπεζες: «Σπριντ» στα στεγαστικά για νέους – Εκκίνηση από Ιανουάριο

Λευκός Οίκος: Οι κινήσεις της Fed «δροσίζουν» την «καυτή» οικονομία των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider