DoorDash: Απολύονται 1.250 εργαζόμενοι για την μείωση του κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DoorDash: Απολύονται 1.250 εργαζόμενοι για την μείωση του κόστους
Η DoorDash θα προσφέρει διορία 17 εβδομάδων στους εργαζόμενους που επηρεάζονται.

Την απόλυση 1.250 εργαζομένων, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας μείωσης του κόστους, ανακοίνωσε ο Tony Xu, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας delivery, DoorDash, σε μήνυμα του προς το προσωπικό την Τετάρτη.

Η DoorDash εντάσσεται στη λίστα των Amazon, Μeta, Twitter, HP και Lyft, αναφορικά με την περικοπή θέσεων εργασίας. Οι προσλήψεις στον κλάδο της τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σημειώθηκε σκληρή πτώση τους τελευταίους μήνες, καθώς τα επιτόκια μειώνουν τη ζήτηση των καταναλωτών και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η DoorDash ανακοίνωσε επιβράδυνση στις προσλήψεις νωρίτερα φέτος. Είχε 8.600 εταιρικούς υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η εταιρεία πρωτοεμφανίστηκε στο χρηματιστήριο στα τέλη του 2020 σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη IPO που είδε τις μετοχές να αυξάνονται κατά 80% σε σχέση με την αρχική τιμή. Τον Νοέμβριο του 2021, έφτασε στο ανώτατο όριο της αποτίμησης των 81,1 δισ. δολαρίων, παρόλο που δεν είχε ποτέ κέρδος.

Η DoorDash θα προσφέρει διορία 17 εβδομάδων στους εργαζόμενους που επηρεάζονται. Η υγειονομική περίθαλψη θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Για τους υπαλλήλους στο εξωτερικό ή τους υπαλλήλους που χορηγούνται με βίζα, η ημερομηνία τερματισμού θα είναι η 1η Μαρτίου, μια απόφαση που ο Xu είπε στους εργαζόμενους ότι θα τους έδινε «όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να βρουν μια νέα δουλειά».

Οι μετοχές της DoorDash έχουν υποχωρήσει πάνω από 60% στο έτος μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλες περικοπές στην H&M, με απολύσεις 1.500 υπαλλήλων

Μαζικές απολύσεις από την AMC Networks - Παραιτήθηκε η CEO μετά από 3 μήνες

Η HSBC βάζει «λουκέτο» στο 25% των καταστημάτων της στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider