Προβλήματα για Goldman Sachs: Ο ιδρυτής της Slync κατηγορείται για απάτη 67 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβλήματα για Goldman Sachs: Ο ιδρυτής της Slync κατηγορείται για απάτη 67 εκατ. δολαρίων
Εάν κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Ο Κρις Κίρχνερ, ο ιδρυτής της Slync, μιας εταιρείας λογισμικού αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται από την Goldman Sachs, κατηγορήθηκε για απάτη από πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ την Τρίτη.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε τον Κίρχνερ για δόλο με προσφορά και πώληση τίτλων άνω των 67 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περισσότερα από 28 εκατομμύρια δολάρια για προσωπικό όφελος. Σε ξεχωριστές ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν την Τρίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε την Κίρχνερ για απάτη και υπεξαίρεση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία.

Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά την έφοδο το πρωί της Τρίτης από πράκτορες του FBI στην έπαυλη του Κίρχνερ στο Τέξας, ρυμουλκώντας πολλά πολυτελή οχήματα από το ακίνητο. Εάν κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

«Πιστεύουμε ότι ο Κίρχνερ είπε ψέματα για την επιχείρηση της Slync για να εξασφαλίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, ένα τεράστιο μέρος των οποίων στη συνέχεια έκλεψε από την εταιρεία για να ζήσει εξωφρενικά ενώ δεν πλήρωνε τους υπαλλήλους της Slync», ανέφερε ο Σέλντον Πόλοκ.

Η σύλληψη του Κίρχνερ έρχεται μήνες μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία του εν μέσω ισχυρισμών για «δόλια συμπεριφορά» καθώς φέρεται πως είχε παραποιήσει τα οικονομικά της Slync στο διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε στελέχη που είχαν εκφράσει ανησυχίες.

Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι την παύση του τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο Κίρχνερ φέρεται να παρέδιδε συνεχώς παραποιημένα τα οικονομικά της Slync στο διοικητικό συμβούλιο. Την ίδια χρονική περίοδο, φέρεται να υπεξαιρούσε περισσότερα από 28 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια που συγκέντρωσε η Slync από επενδυτές μεταφέροντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς. Σε άλλες περιπτώσεις πλήρωνε τα προσωπικά του έξοδα απευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς της Slync.

Τα 20 εκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμούσαν με σχεδόν το 40% του κεφαλαίου που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του γύρου χρηματοδότησης της Slync, φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν από τον Κίρχνερ για την αγορά ενός ιδιωτικού τζετ και την πληρωμή μιας πολυτελούς σουίτας σε ένα στάδιο.

Αρκετές από αυτές τις συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή που η Slync δεν μπορούσε να πληρώσει μισθούς και οι εργαζόμενοί έμεναν χωρίς χρήματα για μήνες. «Οι επενδυτές και οι εργαζόμενοι της Slync είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι και συμπάσχουμε», δήλωσε η εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λίγκα Σάιμοντον, σύμφωνα με το Forbes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Λίβερπουλ πιέζει την UEFA για δράση μετά το πόρισμα για τον τελικό του Champions League

Νέα χρεοκοπία για την Avaya - Η 2η μέσα σε 5 χρόνια

Η Air India θα αγοράσει 470 αεροπλάνα από την Airbus και την Boeing, στη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει γίνει ποτέ

gazzetta
gazzetta reader insider insider