ΣΕΙΒ: Ανάδειξη του κλάδου και επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην ατζέντα του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΕΙΒ: Ανάδειξη του κλάδου και επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην ατζέντα του 2023
Πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ είναι η περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου και του αποτυπώματός του αλλά και η συνεχής προσπάθεια με στόχο την επίλυση των χρόνιων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Στην πολλαπλή και διαχρονική προσφορά του κλάδου της ιατροτεχνολογίας στην υγεία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), Δημήτριος Νίκας, κατά την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Πολιτιστικό Κέντρο, κτήριο «Κωστής Παλαμάς».

Ειδικά όσον αφορά στην οικονομία, επεσήμανε ότι οι πωλήσεις είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ενώ ο κλάδος απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.

Παράλληλα, τόνισε πως και το 2023 πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ είναι η περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου και του αποτυπώματός του σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και η συνεχής προσπάθεια με στόχο την επίλυση των χρόνιων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες Ι/Π και αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη και ανάπτυξή τους.

Τα κύρια θέματα

Αναφέρθηκε, επίσης, στα κύρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π) και χρήζουν άμεσης επίλυσης εντός του έτους, με προτεραιότητα εκείνα που αφορούν σε μείωση του clawback, βελτίωση του ρυθμού εξόφλησης των νοσοκομειακών οφειλών, επίλυση του προβλήματος των ατιμολόγητων υλικών των Νοσοκομείων, καθώς επίσης και στην υιοθέτηση επιτυχημένων μοντέλων αξιολόγησης με βάση την προστιθέμενη αξία της καινοτόμου τεχνολογίας, που μπορεί να συμβάλει στον μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης, προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Συνεχίζουμε με όλο και περισσότερο ζήλο και πάθος στο δύσκολο έργο μας. Ο ρόλος του ΣΕΙΒ ως θεσμικού εταίρου των φορέων υγείας μπορεί να είναι καταλυτικός, καθώς μπορούμε να συνεισφέρουμε με εμπειρογνώμονες και τεκμηριωμένες προτάσεις στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού υγειονομικού συστήματος και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του κλάδου και καθυστερούν την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα σήμερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων, του κλάδου της υγείας και μέλη του Συνδέσμου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κατά το χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι το υπουργείο κινείται προς την κατεύθυνση για τον εξορθολογισμό του clawback, σημειώνοντας ωστόσο ότι βασικό προαπαιτούμενο για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει έλεγχος της κατανάλωσης.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιρειών που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απογευματινά χειρουργεία: Έρχονται οι υπουργικές αποφάσεις – Οι προβληματισμοί

ΣΦΕΕ: H επένδυση στην υγεία και την φαρμακευτική καινοτομία οδηγός για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας

Απ. Βαλτάς (ΠΦΣ): Οι ελλείψεις φαρμάκων το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα φαρμακεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider