Norfolk Southern: «Καπνός» πάνω από 6,5 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Norfolk Southern: «Καπνός» πάνω από 6,5 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο
Πάνω από 6,5 δισ. δολάρια έχει κοστίσει στην κεφαλαιοποίηση της Norfolk Southern ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στην Πολιτεία του Οχάιο πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Πάνω από 6,5 δισ. δολάρια έχει κοστίσει στην κεφαλαιοποίηση της Norfolk Southern ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στην Πολιτεία του Οχάιο στις ΗΠΑ πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει σχεδόν 12% από τις 3 Φεβρουαρίου όταν συνέβη το ατύχημα, το οποίο προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς η αμαξοστοιχία μετέφερε επικίνδυνα χημικά, ενώ αρκετοί πολίτες χρειάστηκε να επισκεφθούν κοντινά νοσοκομεία εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Το τρένο μετέφερε μεταξύ άλλων χλωριούχο βινύλιο, καρκινογόνο, εξαιρετικά εύφλεκτο χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών.

Πλέον, ο τίτλος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση καταγράφει μικρά κέρδη 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider