Credit Suisse: Θα καθυστερήσει να ανακοινώσει ετήσια μεγέθη μετά από κλήση της SEC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Θα καθυστερήσει να ανακοινώσει ετήσια μεγέθη μετά από κλήση της SEC
Η Credit Suisse την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τη δημοσίευση του ετήσιου report με τα οικονομικά μεγέθη του 2022 μετά από μια κλήση της τελευταίας στιγμής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης.

Η Credit Suisse την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τη δημοσίευση του ετήσιου report με τα οικονομικά μεγέθη του 2022 μετά από μια κλήση της τελευταίας στιγμής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης.

Σε δήλωσή της, η δοκιμαζόμενη ελβετική τράπεζα ανέφερε ότι η συνομιλία αφορούσε τα σχόλια της SEC σχετικά με την «τεχνική αξιολόγηση των αναθεωρήσεων που είχαν γνωστοποιηθεί προηγουμένως στις ενοποιημένες καταστάσεις ταμειακών ροών κατά τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και 2019, καθώς και με σχετικούς ελέγχους».

«Η Διοίκηση πιστεύει ότι είναι συνετό να καθυστερήσει για λίγο τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τα σχόλια που έλαβε. Επιβεβαιώνουμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, όπως είχαν δημοσιευτεί προηγουμένως στις 9 Φεβρουαρίου 2023, δεν επηρεάζονται από τα παραπάνω», ανέφερε η τράπεζα.

Η ετήσια έκθεση ήταν προγραμματισμένη να δημοσιευτεί το πρωί της Πέμπτης. Στις 9 Φεβρουαρίου, η Credit Suisse ανακοίνωσε μια τεράστια καθαρή ζημία για τη χρήση 2022, ύψους 7,3 δισ. ελβετικών φράγκων (7,8 δισ. δολάρια) και «τηλεγράφησε» ότι θα ακολουθήσουν και φέτος σημαντικές ζημιές στο σύνολο της χρήσης.

Η τράπεζα ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ένα σχέδιο για την απλοποίηση και τον μετασχηματισμό της επιχείρησής της σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε σταθερή κερδοφορία, μετά από χρόνια υποαπόδοσης στην επενδυτική της τράπεζα και μια σειρά από αστοχίες ανάληψης ρίσκου και συμμόρφωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider