Νέο «επεισόδιο» στο σήριαλ με τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «επεισόδιο» στο σήριαλ με τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη
Η εξέλιξη που μοιάζει με μετοχική αλλαγή, η κυπριακή Siopara Holdings και η αυριανή εκδίκαση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης και επικουρικά της αίτησης πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κω.

Νέα επεισόδιο προστέθηκε στο σήριαλ του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη που είναι, ως γνωστόν, σε δικαστική - μετοχική αντιπαράθεση με το μεγάλο αμερικανικό fund HIG, που προωθεί επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε τουρισμό, logistics και ακίνητα.

Η νέα εξέλιξη έγινε γνωστή όταν νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Eurobank επιχείρησε να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Κωνσταντίνου Κυπριώτη. Ειδικότερα, φαίνεται σαν να έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές μετοχικές αλλαγές στην Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυπριώτη και Υιοί, ενόψει της εκδίκασης, αύριο 4/4/2023, της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης και επικουρικά της αίτησης πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κω.

Ο βασικός μέτοχος Κωνσταντίνος Κυπριώτης φέρεται να έχει μεταβιβάσει ποσοστό 53% της εταιρείας από το 55% που κατείχε εν συνόλω, σε κυπριακή εταιρεία, την Siopara Holdings. Η ως άνω μεταβίβαση έγινε γνωστή κατά την διάρκεια διαδικασίας συντηρητικής κατάσχεσης εκ μέρους της τράπεζας Eurobank επί δανείου 2,5 εκατ. ευρώ το οποίο έφερε προσωπική εγγύηση του ξενοδόχου Κωνσταντίνου Κυπριώτη. Εκπρόσωποι της κυπριακής Siopara Holdings εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και γνωστοποίησαν την συγκεκριμένη μετοχική αλλαγή.

Μέχρι πρότινος, ο Κ. Κυπριώτης ήταν κάτοχος του 55% της εταιρείας Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε., ενώ η αδελφή του, Μιράντα Κυπριώτη, κατείχε το υπόλοιπο 45% (έχει δηλώσει ότι μεταβίβασε το ποσοστό της στη HIG).

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα πριν από την εκδίκαση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης και επικουρικά της αίτησης πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κω. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Κυπριώτης δεν αναγνωρίζει τη μεταβίβαση του ποσοστού της Μιράντας Κυπριώτη, που ανέρχεται σε 45% της Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυπριώτη και Υιοί, προς την Κως Συμμετοχών, συμφερόντων της HIG Capital και αρνείται να εγγράψει στο μετοχολόγιο της εταιρείας την τελευταία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Magma Resort Santorini: Ανοιξιάτικη Πασχαλινή απόδραση στην καρδιά της Σαντορίνης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΤΕ σήμερα για την τουριστική περίοδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider