Διαβεβαιώσεις UBS πως η εξαγορά της Credit Suisse «θα αποδώσει καρπούς»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαβεβαιώσεις UBS πως η εξαγορά της Credit Suisse «θα αποδώσει καρπούς»
«Πιστεύουμε ότι η συναλλαγή είναι οικονομικά ελκυστική για τους μετόχους της UBS».

Η ηγεσία της UBS προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους επενδυτές την Τετάρτη ότι η εξαγορά της Credit Suisse μπορεί να λειτουργήσει και να αποδώσει καρπούς για τους μετόχους της.

Ο Κολμ Κέλεχερ περιέγραψε τη μεγαλύτερη τραπεζική διάσωση από την παγκόσμια οικονομική κρίση ως «ορόσημο» για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και μεγάλη πρόκληση για την UBS ενώ προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα καθησυχασμού στους μετόχους, κάνοντας λόγο για «μια νέα αρχή και τεράστιες ευκαιρίες για την τράπεζα και την Ελβετία».

«Πιστεύουμε ότι η συναλλαγή είναι οικονομικά ελκυστική για τους μετόχους της UBS», υπογράμμισε σύμφωνα με το Reuters.

Καθώς οι μέτοχοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το ότι κρατήθηκαν στο σκοτάδι, ορισμένοι εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας με τον αντιπρόεδρο της UBS, Λούκας Γκαγουίλερ να προσπαθεί να καταπνίξει αυτές τις αγωνίες λέγοντας ότι υπάρχουν περίπου 250 τράπεζες στην Ελβετία, επομένως δεν δικαιολογούνται λόγοι ανησυχίας.

Επεσήμανε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εικασίες για τις θέσεις εργασίας πριν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, κάτι που περιμένει να συμβεί μέσα σε λίγους μήνες ενώ «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Απευθυνόμενος στους μετόχους για τελευταία φορά ως διευθύνων σύμβουλος, ο Ραλφ Χάμερς αναγνώρισε ότι η συγχώνευση οδήγησε σε νέες προτεραιότητες για την τράπεζα, φέρνοντας μια αλλαγή στο τιμόνι της. «Η εξαγορά της Credit Suisse θα είναι μια μεγάλη πρόκληση», εκτίμησε και πρόσθεσε πως: «το deal αναμένεται να δημιουργήσει μια επιχείρηση με περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά περιουσιακά στοιχεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πρώτη μπύρα της Tesla έρχεται σε ένα μπουκάλι εμπνευσμένο από το Cybertruck

Στα 18,2 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο της Tιταν η Eurobank Equities

Ελβετία: Οι εποπτικές Αρχές ζητούν περισσότερη εξουσία, μετά την κρίση της Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider