Τεχνητή νοημοσύνη: Η Google υποστηρίζει πως τα τσιπ της «κερδίζουν» την Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνητή νοημοσύνη: Η Google υποστηρίζει πως τα τσιπ της «κερδίζουν» την Nvidia
Yποστηρίζει πως το supercomputer της είναι 1,7 φορές πιο γρήγορο και 1,9 φορές πιο αποδοτικό σε  ισχύ από το αντίστοιχο που χρησιμοποιεί τα τσιπ A100 της Nvidia.

Η μητρική της Google, Alphabet, υποστηρίζει πως τα ηλεκτρονικά τσιπ της για την εκπαίδευση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI) μπορούν να είναι ταχύτερο και με καλύτερο απόδοση ισχύς από τα τσιπ που χρησιμοποιεί η Nvidia για τον κλάδο.

Σε σχετική ανακοίνωση της Google που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, δίνονται λεπτομέρειες για τις επιδόσεις ενός υπερυπολογιστή που λειτουργεί με πάνω από 4.000 ειδικά κατασκευασμένα τσιπ επεξεργασίας (TPU).

Ο τεχνολογικός κολοσσός υποστηρίζει πως το supercomputer της είναι 1,7 φορές πιο γρήγορο και 1,9 φορές πιο αποδοτικό σε ισχύ από το αντίστοιχο που χρησιμοποιεί τα τσιπ A100 της Nvidia.

Σημειώνεται πως τα τσιπ A100 έχει αποδειχθεί έως σημαντικό κομμάτια για το hardware της AI, με μεγάλους πελάτες, όπως η Microsoft, για την Nvidia.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Alphabet ενισχύεται 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαβεβαιώσεις UBS πως η εξαγορά της Credit Suisse «θα αποδώσει καρπούς»

TotalEnergies: Συμφωνία με το Ιράκ για επένδυση 10 δισ. δολαρίων στην ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider