«Χωρίς αυτό, θα αποτύχετε»: Η Νο1 συμβουλή καριέρας από τον CEO της Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χωρίς αυτό, θα αποτύχετε»: Η Νο1 συμβουλή καριέρας από τον CEO της Microsoft
«Ένιωσα ότι η δουλειά ήδη στο πόστο που ήμουν, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Το αισθάνθηκα ειλικρινά και έδινα πάντα το 100% μου».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, δεν περίμενε ποτέ να ηγηθεί μιας από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο. Ήταν απλώς ενθουσιασμένος που θα εργαστεί εκεί και πια παραδίδει τα φώτα του για το πώς κατάφερε να ελιχθεί μέχρι την κορυφή.

Με την περιουσία του πλέον να ανέρχεται στα 350 εκατ. δολάρια, ο Ναντέλα εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft ως μηχανικός το 1992 και μετά από 22 χρόνια συνεχόμενων προαγωγών στον εργασιακό «στίβο», έγινε ο τρίτος CEO του κολοσσού της τεχνολογίας, το 2014.

«Θυμάμαι ότι μπήκα στο κτίριο 22 της Microsoft και σκεφτόμουν ότι είναι η καλύτερη δουλειά στη Γη που θα μπορούσα να έχω και δεν χρειάζομαι τίποτα περισσότερο», υπογράμμισε ο ισχυρός μιλώντας, στον διευθύνοντα σύμβουλο του LinkedIn, Ράιαν Ροσλάνσκι σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις αρχές Μαρτίου.

Το να γίνει διευθύνων σύμβουλος «δεν υπήρχε καν σαν σκέψη» στο μυαλό ή τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την καριέρα του, όπως εκμυστηρεύθηκε.

Μάλιστα, αντί να είναι διορατικός και να κοιτά στο μέλλον, επικεντρώθηκε στο να διαπρέψει στον ρόλο που είχε εκείνη την εποχή. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθε στις δεκαετίες που πέρασε στη Microsoft - και από τις «χρησιμότερες συμβουλές» που μπορεί να μοιραστεί- είναι το εξής: «Μην περιμένετε την επόμενη θέση εργασίας που θα πάρετε για να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό στη δουλειά που κάνετε».

«Δεν υπήρξε ποτέ μια στιγμή που σκέφτηκα ότι η δουλειά που έκανα, στα 30 χρόνια μου στη Microsoft, ότι κατά κάποιο τρόπο "σκαλοπάτι" για κάποια άλλη δουλειά στο μέλλον», εξήγησε. «Ένιωσα ότι η δουλειά ήδη στο πόστο που ήμουν, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Το αισθάνθηκα ειλικρινά και έδινα πάντα το 100% μου» συμπλήρωσε.

Αντί να βλέπετε την τρέχουσα εργασία σας ως εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων της μελλοντικής σας σταδιοδρομίας, πρέπει να τη δείτε ως ευκαιρία για να δείξετε τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή σας στη δουλειά, καθώς και την προθυμία σας να μάθετε νέα πράγματα, όπως διευκρινίζει το έμπειρο στέλεχος του τεχνολογικού μεγαθηρίου.

Η καριέρα του 55χρονου Ινδού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αυτή η στάση ζωής και η εργασιακή στοχοπροσήλωση μπορεί να σας βάλει σε έναν γρήγορο δρόμο για άμεση προαγωγή ή πρόωρη αύξηση μισθού.

Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του στη Microsoft, έπρεπε να προσαρμόζεται συνεχώς ανάλογα με τις ομάδες με τις οποίες συνεργαζόταν και τα τμήματα που διοικούσε, συμβαδίζοντας με τις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες στον κλάδο της τεχνολογίας. Ηγήθηκε στην ανάπτυξη ορισμένων εκ των πολυπλοκότερων προϊόντων της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Bing και Xbox Live.

«Δεν μπορείς να εξελιχθείς αν δεν πιστεύεις ότι η βελτίωσή σου οφείλεται σε αυτό που κάνεις», επεσήμανε και πρόσθεσε πως εάν αισθάνεστε στάσιμοι στη δουλειά ή ψάχνετε λόγους για να συνεχίσετε, θα πρέπει να βρείτε ένα βαθύτερο νόημα, που είναι κάτι περισσότερο από χρηματικό, καθώς οι ώρες που περνάτε στους χώρους εργασίας σας είναι πάρα πολλές.

«Γιατί είμαι στη Microsoft; Τι είναι αυτό που μου δίνει ενέργεια στη Microsoft, μέρα με τη μέρα;» είχε διερωτηθεί στα 30 του και βρήκε το κίνητρο «από την περιέργειά μου, την αγάπη μου για ιδέες και την ικανότητα να μετατρέπονται από λόγια σε έργο» όπως καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για 3η σερί χρονιά πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη η κληρονόμος της L'Oreal: Το Top 10 - Η γαλλική πρωτιά

Οι 25 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου: O Αρνό στην κορυφή - «Πληγωμένοι» Μπέζος και Μασκ

Forbes: 6 Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων του 2023 - «Ποδαρικό» και πρωτιά για την Μαρία Αγγελικούση

gazzetta
gazzetta reader insider insider