ΚΡΕ.ΚΑ: Αναζητά λύση για τραπεζικές οφειλές - Σε κίνδυνο η «συνέχιση της δραστηριότητάς της»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΡΕ.ΚΑ: Αναζητά λύση για τραπεζικές οφειλές - Σε κίνδυνο η «συνέχιση της δραστηριότητάς της»
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2022.

Σε αναζήτηση λύσης για τη διευθέτηση τραπεζικών οφειλών βρίσκεται η ΚΡΕ.ΚΑ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της, τη στιγμή που - όπως σημειώνει η εταιρεία - βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανές «νομικές ενέργειες».

Η εταιρεία προειδοποιεί, συγκεκριμένα, ότι εάν οι τράπεζες προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες, «η συνέχιση δραστηριότητάς της θα καταστεί αδύνατη».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2022.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΚΡΕ.ΚΑ σε ανακοίνωσή της, «έλαβε γραπτή ενημέρωση από την ''doValue Greece'', η οποία διαχειρίζεται τα ληξιπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια της εταιρείας, δυνάμει της οποίας της γνωστοποιήθηκε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις διαμόρφωσης και υποβολής πρότασης λύσης ρύθμισης ή οριστικής διευθέτησης των τραπεζικών οφειλών της εταιρείας και ότι οι πιστώτριες τράπεζες επιφυλάσσονται να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των απαιτήσεων τους».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «σε περίπτωση που οι τράπεζες αποφασίσουν να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων τους, η συνέχιση δραστηριότητάς της, θα καταστεί αδύνατη, καθώς δεν διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την ολοσχερή εξόφληση των οφειλών της».

«Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις προς υποβολή στην ''doValue'' με σκοπό τη διευθέτηση των οφειλών, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η συνέχιση της δραστηριότητας της» τονίζεται.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω η διοίκηση της εταιρείας ανακοινώνει ότι αναβάλλεται η κατάρτιση και δημοσίευση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση που λήγει στις 31/12/2022, μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΚΡΕ.ΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Τραβάνε «φρένο» τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης – «Παγώνουν» για ακίνητα κάτω των 80.000 ευρώ

ΑΑΔΕ: Άνοιξαν οι πλατφόρμες για τις ρυθμίσεις των 36, 72 και 120 δόσεων - Έως 31 Ιουλίου η υποβολή των αιτήσεων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider