Ανάρπαστες οι επιδοτήσεις πράσινης μετάβασης σε Αττική και Νότιο Αιγαίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάρπαστες οι επιδοτήσεις πράσινης μετάβασης σε Αττική και Νότιο Αιγαίο
ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Με υψηλή απορρόφηση όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία προχωρά η δράση  «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ».

Με υψηλή απορρόφηση όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία προχωρά η δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ», η οποία ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών και στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων και παρεχόμενων πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ και ήδη, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΛΑΝΕΤ έχει κλείσει ο προϋπολογισμός για τις περιφέρειες της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή (μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης) η οριστικοποίηση της υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στις συγκεκριμένες περιφέρειες λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού αλλά παραμένει ως δυνατότητα η επεξεργασία αιτήσεων χρηματοδότησης, υπό τη μορφή σχεδίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για όλες τις περιοχές ξεκίνησε πριν από έναν μήνα και το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού ανά κατηγορία Περιφέρειας.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 200.001€ έως και 1.000.000€ και το ποσοστό ενίσχυσης φτάνει έως 40%, έκτος από τις ειδικές περιπτώσεις (Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς, Νήσοι) που ακολουθούν τον Κανονισμό Ε.Ε. 651/2014 (Άρθρο 14).

Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν σε κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο, μηχανήματα και πράσινο εξοπλισμό, πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, υπηρεσίες σχεδιασμού συσκευασίας/ετικέτας/branding, δαπάνες προβολής και εξωστρέφειας, συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, τεχνικές μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες, «πράσινα» μεταφορικά μέσα (υποχρεωτικά ηλεκτρικά), μισθολογικό κόστος νέων εργαζομένων και έμμεσες δαπάνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΣΠΑ: Η διπλή ευκαιρία για τους μικρομεσαίους - Ήρθε η ώρα για ψηφιακή και πράσινη μετάβαση

Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ: Προκηρύχθηκε η δέσμη δράσεων - Αιτήσεις από τις 22 Μαρτίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider