Στα 226 εκατ. δολάρια η αμοιβή του CEO της Alphabet το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 226 εκατ. δολάρια η αμοιβή του CEO της Alphabet το 2022
Κατέστη ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηγέτες επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα 226 εκατομμύρια δολάρια το 2022 εκτινάχθηκε το πακέτο αποδοχών που απονεμήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι, με «γκάζι» από μια τριετή παροχή μετοχών.

Έτσι, κατέστη ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηγέτες επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο με το πακέτο παροχής μετοχών στο πλαίσιο της αμοιβής του να ανέρχεται σε 218 εκατομμύρια δολάρια και να λαμβάνει συνολικά άλλα 6,3 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση το 2021, ενώ ο μισθός του παρέμεινε σταθερός στα 2 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πακέτο του Πιτσάι τον έβαλε πολύ πιο πάνω από άλλα στελέχη της Alphabet το 2022. Ο Πραμπακάρ Ραγκάβαν, ο ανώτερος αντιπρόεδρος στο τμήμα γνώσεων και πληροφοριών της Google και ο Φίλιπ Σίντλερ, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, έλαβαν και οι δύο περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια. Η αποζημίωση της Ρουθ Πόρατ ήταν 24,5 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, η αποζημίωση των CEO έχει αναδειχθεί σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στον κλάδο της τεχνολογίας – ειδικά μετά από ένα κύμα απολύσεων στην Alphabet και σε άλλες μεγάλες εταιρείες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, μείωσε τον μισθό του για το 2023, μετά από έντονες αντιδράσεις σχετικά με την αμοιβή των 100 εκατ. δολαρίων που έλαβε το καθένα από τα δύο προηγούμενα έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «βασίλισσα» του PowerPoint: «Έβγαλα 2 εκατ. ευρώ και πια δουλεύω 5 ώρες την ημέρα»

Μία από τις αγαπημένες Ferrari του Steve McQueen ψάχνει νέο ιδιοκτήτη

«Φτερά» για περισσότερες από 30 αγορές του κόσμου ανοίγουν τα προϊόντα Coffeeway - Το deal με τη βρετανική Beanies

gazzetta
gazzetta reader insider insider