McDonald's: Οι ακριβότερες τιμές δεν αποθάρρυναν τους πελάτες - Κοντά στα 6 δισ. δολάρια τα έσοδα του α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald's: Οι ακριβότερες τιμές δεν αποθάρρυναν τους πελάτες - Κοντά στα 6 δισ. δολάρια τα έσοδα του α' τριμήνου
Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ετήσια άνοδο 7,9%.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της McDonald's για το α΄ τρίμηνο του 2023, με την γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων να διατηρεί τις ροές πελατών στα εστιατόρια της παρά την αύξηση των τιμών.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 5,9 δισ. δολάρια, αυξημένα 4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 5,59 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,8 δισ. δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,1 δισ. δολαρίων ή 1,48 δολαρίου ανά μετοχή στο α' τρίμηνο του 2022. Εκτός των 180 εκατ. δολάρια σε έξοδα αναδιάρθρωσης και άλλων αντικειμένων, τα κέρδη ανά μετοχή της διαμορφώθηκαν σε 2,63 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 2,33 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις καταστημάτων McDonald's που λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες (same store sales) αυξήθηκαν κατά 12,6% σε ετήσιο επίπεδο.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ετήσια άνοδο 7,9%. Στις αγορές της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Αυστραλίας, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για άνοδο 8,5% ενώ και στις αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας παρουσιάστηκε άνοδος πωλήσεων μεγαλύτερη των εκτιμήσεων του 10,5%, μετέδωσε το CNBC.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της McDonald's κερδίζει 0,7% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρυμένες οι ζημίες για την Spotify στο α' τρίμηνο - Αύξηση ενεργών συνδρομητών κατά 22%

Αύξηση 14% στα έσοδα της General Electric - Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider