Alphabet: «Άγγιξαν» τα 70 δισ. τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Κέρδη 4% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alphabet: «Άγγιξαν» τα 70 δισ. τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Κέρδη 4% για τη μετοχή
Μία «ανάσα» από τα 70 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Alphabet στο α' τρίμηνο του 2023, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία της Google.

Μία «ανάσα» από τα 70 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Alphabet στο α' τρίμηνο του 2023, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία της Google αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκτοξεύοντας κατά 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ ανέφερε έσοδα από πωλήσεις ύψους 69,79 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από την εκτίμηση αναλυτών στην Refinitiv για έσοδα 8,9 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube διαμορφώθηκαν στα 6,69 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από τις υπηρεσίες Google Cloud ανήλθαν στα 7,45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το StreetAccount.

Παράλληλα, η Alphabet ανέφερε κέρδη 15,05 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα κέρδη 16,44 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 1,17 δολάρια/μετοχή. Οι αναλυτές σε έρευνα από το FactSet ανέμεναν κέρδη 1,08 δολαρίων/μετοχή.

Πράσινο φως για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 70 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία είπε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της ενέκρινε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 70 δισ. δολαρίων. Εάν η Google καταλήξει να δαπανήσει όλο το ποσό των επαναγορών, τότε θα έχει διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό με πέρυσι καθώς η Alphabet είχε ανακοινώσει επαναγορές μετοχών αξίας 70 δισ. δολαρίων και τον Απρίλιο του 2022. Έκτοτε η Google χρειάστηκε να περικόψει τις δαπάνες και να απολύσει υπαλλήλους, επικαλούμενη «μια διαφορετική οικονομική πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο - Ράλι 5% για τη μετοχή

Η First Republic προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 100 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider