BNP Paribas: Αύξηση σε έσοδα και κέρδη το α' τρίμηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNP Paribas: Αύξηση σε έσοδα και κέρδη το α' τρίμηνο του 2022
Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε η BNP Paribas το πρώτο τρίμηνο, λόγω της ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους της και την πώληση της Bank of the West. 

Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε η BNP Paribas, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, το πρώτο τρίμηνο, λόγω της ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους της και την πώληση της Bank of the West.

Η γαλλική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 4,43 δισ. ευρώ από τα 1,84 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν 1,4% στα 12,03 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της για 11,7 δισ. ευρώ, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν στη συνήθως δύσκολη γαλλική αγορά.

H BNP ανέφερε πως τα αποτελέσματα αντανακλούν εν μέρει τα κέρδη από την πώληση των λιανικών και εμπορικών τραπεζικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, ενώ αναθεώρησε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα για το 2022 προκειμένου να αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές στα λογιστικά πρότυπα.

Η πώληση της Bank of the West, η οποία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, απέφερε περίπου 2,95 δισ. ευρώ σε κεφαλαιακά κέρδη, βοηθώντας την BNP Paribas να ενισχύσει τον δείκτη CET 1 σε 13,6%, από 12,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η τράπεζα ανακοίνωσε 2,845 δισ. ευρώ σε καθαρά κέρδη μετά από φόρους για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Ο κλάδος εταιρικής και θεσμικής τραπεζικής κατέγραψε αύξηση 4%, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 4,87 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 και οι καταθέσεις ενισχύθηκαν κατά 1,3% σε σύγκριση με το τέλος του 2022 στα 216 δισ. ευρώ. Ο τομέας της εμπορικής, προσωπικής τραπεζικής και υπηρεσιών σημείωσε αύξηση των καταθέσεων κατά 1,2% σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τέλος, η γαλλική τράπεζα επαναδιατύπωσε τους στόχους της για το 2023 καθώς και για το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στροφή στις premium τηλεοράσεις κάνει η LG - Πώς κινήθηκε η αγορά το 2022, οι στόχοι για το 2023

ΟΗΕ: Η ελευθερία του Τύπου «δέχεται επίθεση» σε κάθε γωνιά του κόσμου

Lamda: Πώς προχωράνε έργα και μεγάλες αναπτύξεις στο Ελληνικό – Τα έσοδα των κατοικιών και τα εμπορικά projects

gazzetta
gazzetta reader insider insider