Vodafone: Κόβει 11.000 θέσεις εργασίας - Ο μαζικότερος γύρος απολύσεων στην ιστορία της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone: Κόβει 11.000 θέσεις εργασίας - Ο μαζικότερος γύρος απολύσεων στην ιστορία της
Στην περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα τριών ετών, προσανατολίζεται η Vodafone, όπως ανακοίνωσε η νέα επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Margherita Della Valle.

Στην περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα τριών ετών, προσανατολίζεται η Vodafone, όπως ανακοίνωσε η νέα επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Margherita Della Valle.

«Οι επιδόσεις μας δεν ήταν αρκετά καλές» σημείωσε η ίδια, η οποία διορίστηκε επικεφαλής τον περασμένο μήνα.

«Οι προτεραιότητές μου είναι οι πελάτες, η απλότητα και η ανάπτυξη. Απλοποιούμε την οργάνωσή μας, περικόπτουμε την περιπλοκότητα για να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας» επεσήμανε.

Ο συγκεκριμένος αριθμός απολύσεων συνιστά τον μεγαλύτερο στην ιστορία της εταιρείας, η οποία απασχολεί περίπου 100.000 εργαζομένους.

Η Vodafone, προσφάτως, είχε μειώσει το εργατικό δυναμιμό σε αρκετές μεγάλες αγορές όπου δραστηριοποιείται, δρομολογώντας 1.000 απολύσεις στην Ιταλία φέτος, ενώ πληροφορίες την ήθελα να περικόπτει περίπου 1.3000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Να σημειωθεί πάντως ότι πηγές της εταιρείας στην Ελλάδα έσπευσαν να τονίσουν ότι «οι απολύσεις που ανακοίνωσε ο όμιλος Vodafone δεν αφορούν την Ελλάδα, όπου η εταιρεία συνεχίζει να παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα».

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ επικαλούνται και σχετικό απόσπασμα από τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, όπου γίνεται ειδική μνεία για τις καλές επιδόσεις στην ελληνική αγορά.

«Η Ελλάδα καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις και μάλιστα σε πολλούς τομείς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μέσα στον όμιλο. Ενδεικτικά, το τελευταίο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης εσόδων από υπηρεσίες, της τάξης του 4%. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από υπηρεσίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν με όχημα τα υψηλότερα έσοδα από τις υπηρεσίες roaming, την προσθήκη 138.000 πελατών με συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας (το τελευταίο έτος), την θετική ανάπτυξη στους εταιρικούς πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, η οποία υποστηρίχτηκε και από τις νίκες του τμήματος Δημοσίου Τομέα στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wells Fargo: 1 δισ. δολάρια για διευθέτηση αγωγής μετά το σκάνδαλο των ψεύτικων λογαριασμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider