Η EFG International, η ελβετική εταιρεία διαχείρισης πλούτου της οικογένειας Λάτση, αυξάνει τις προσλήψεις σε παγκόσμιο επίπεδο φέτος, με την προσθήκη περίπου 100 τραπεζιτών στο δυναμικό της να αποτελεί ένα «ρεαλιστικό» νούμερο, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Boris Collardi.
«Προσλαμβάνουμε πολύ ενεργά», δήλωσε ο Collardi σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει προσλάβει περίπου 30 τραπεζίτες στην Ασία, καθώς η στρατηγική της EFG προβλέπει επέκταση των δραστηριοτήτων της, ιδιαίτερα σε Κίνα και Νοτιοανατολική Ασία. Όπως σημείωσε ο Collardi, ο οποίος ήταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Julius Baer, η EFG προσλαμβάνει τραπεζίτες που προέρχονται από την Credit Suisse και την UBS, αλλά όχι μόνο, καθώς αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά.
Ενώ η τράπεζα ψάχνει να κάνει συμφωνίες, δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Collardi, που συμπλήρωσε πως με τη συγχώνευση της UBS με την Credit Suisse, βλέπει τους πάντες να «ψάχνουν ευκαιρίες» εκτιμώντας ότι η συγκέντρωση της αγοράς θα συνεχιστεί.
Όσο ήταν στην Julius Baer, ο Collardi οδήγησε την τράπεζα σε μία περίοδο ιλιγγιώδους επέκτασης, με περίπου 12 εξαγορές και joint ventures, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο του partner στην Banque Pictet & Cie το 2018. Στο διοικητικό συμβούλιο της EFG μπήκε πέρυσι, εκπροσωπώντας την οικογένεια Λάτση, ενώ παράλληλα αγόρασε μερίδιο 3,5% της εταιρείας από τον Σπύρο Ι. Λάτση.
Η EFG, που ιδρύθηκε το 1995 από την οικογένεια Λάτση, έχει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε πλεονάζοντα κεφάλαια για deals, όπως είχε επισημάνει στο Bloomberg τον Ιανουάριο, ο CEO, Giorgio Pradelli. Οι στόχοι αφορούν βασικές αγορές όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και η Ευρώπη, περιοχές όπου η τράπεζα σχεδιάζει να προσλάβει προσωπικό.
Η ελβετική εταιρεία διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. ελβετικά φράγκα (33,5 δισ. δολάρια) στην Ασία και σχεδιάζει να αυξήσει τα assets της στην περιοχή στα 50 δισ. ελβετικά φράγκα, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής τριών ετών, ενώ κατατάσσεται στη 19η θέση μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης πλούτου, με βάση το ενεργητικό τους στην Ασία (εκτός Κίνας), αφήνοντας πίσω της κολοσσούς όπως η UBS και η HSBC, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.