Αύξηση του mobile shopping αναμένει η PayPal στην Ελλάδα τις γιορτές

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση του mobile shopping αναμένει η PayPal στην Ελλάδα τις γιορτές

Τουλάχιστον 141 εκατ. δολάρια εκτιμάται ότι θα ξοδέψουν φέτος στις γιορτές οι καταναλωτές για να αγοράσουν ψηφιακές συνδρομές ενώ η μεγαλύτερη εορταστική συναλλαγή μέσω κινητής συσκευής αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό των 64.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις διεθνείς προβλέψεις της, η PayPal αναμένει, για τις φετινές γιορτές, ότι τη λεγόμενη Cyber Monday (Διαδικτυακή Δευτέρα) θα δαπανηθούν πάνω από 25.000 δολάρια σε συνολικό όγκο πληρωμών ανά δευτερόλεπτο έναντι των 10.900 δολαρίων σε μια συνηθισμένη ημέρα. Μάλιστα λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη της γιορτινής περιόδου, που θεωρείται ότι συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση της χρονιάς, οι αναλυτές της PayPal προβλέπουν ότι το 2016 δύναται να παρουσιάσει μία εντυπωσιακή άνθιση στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τη βιομηχανία e-trade.

Για την Ελλάδα οι προβλέψεις θέλουν αύξηση για το mobile shopping σύμφωνα με την έρευνα της PayPal και της GfK1, με το 66% των ενεργών χρηστών διαδικτύου να χρησιμοποιεί ήδη κινητές συσκευές για να κάνει ηλεκτρονικές αγορές. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των φετινών εορτών, σύμφωνα με τις προβλέψεις αυξημένο αριθμό αγορών: συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα γίνουν μέσω κινητών συσκευών αναμένεται να είναι αυξημένος. Μάλιστα όπως επισημαίνει στις εκτιμήσεις της η PayPal, η μεγαλύτερη συναλλαγή μέσω κινητής συσκευής κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2016 θα ξεπεράσει το ποσό των 64.000 δολαρίων.

Ειδικότερα για την καθιερωμένη πλέον ‘Cyber Monday’ και μόνο, δηλαδή τη Δευτέρα που είναι αφιερωμένη στις online προσφορές ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας (φέτος η ημέρα αυτή είναι στις 28 Νοεμβρίου), η PayPal αναμένει ότι ο όγκος των πληρωμών θα ξεπεράσει τα 25.000 δολάρια ανά δευτερόλεπτο. Όταν η PayPal συνήθως καταγράφει όγκο πληρωμών της τάξης περίπου των 10.900 δολαρίων ανά δευτερόλεπτο τις κανονικές εργάσιμες ημέρες των καταστημάτων. Την χρονιά που πέρασε η ‘Διαδικτυακή Δευτέρα΄ σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό συναλλαγών που έγιναν σε μία και μόνο ημέρα στην ιστορία της PayPal, διεκπεραιώνοντας πάνω από 450 πληρωμές το δευτερόλεπτο.

Με βάση τις προβλέψεις των ειδικών της PayPal, οι πλέον δημοφιλείς κατηγορίες για αγορές στις γιορτές του 2016 θα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά είδη, ένδυση και ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2016, η PayPal αναμένει επίσης τουλάχιστον 17 εκατομμύρια συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών, (P2P) σχετικές ειδικά με το μοίρασμα του κόστους για αγορά δώρων ή την μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων και συγγενών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider