Ισπανία: Πρόστιμο 194 εκατ. ευρώ σε Amazon και Apple από την Eπιτροπή Ανταγωνισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Πρόστιμο 194 εκατ. ευρώ σε Amazon και Apple από την Eπιτροπή Ανταγωνισμού
Στην επιβολή προστίμων ύψους 194 εκατ. ευρώ στην Amazon και την Apple για συμπαιγνία στην πώληση προϊόντων που «περιόρισε τον ανταγωνισμό» προχώρησε η Eπιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανίας (CNMC), όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ρυθμιστική αρχή.

Στην επιβολή προστίμων ύψους 194 εκατ. ευρώ (218 εκατ. δολάρια )στις Amazon και Apple για «συμπαιγνία στην πώληση προϊόντων» που οδήγησε σε περιορισμό του ανταγωνισμού προχώρησε η Eπιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανίας (CNMC), όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ρυθμιστική αρχή.

Σύμφωνα με το Reuters, η CNMC έκρινε πως η απόφαση των Amazon και Apple για τον περιορισμό των πωλήσεων προϊόντων Apple στις ισπανικές ιστοσελίδες της Amazon που λήφθηκε τον Οκτώβριο του 2018, μείωσε δραστικά τον ανταγωνισμό στην διαδικτυακή αγορά.

«Πάνω από το 90% των μεταπωλητών που χρησιμοποίησαν τον ιστότοπο της Amazon στην Ισπανία για να πουλήσουν προϊόντα της Apple αποκλείστηκαν από την κύρια διαδικτυακή αγορά της Ισπανίας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αρχή. «Μόνο επιλεγμένοι μεταπωλητές που επέλεξε η Apple είχαν τη δυνατότητα να πουλήσουν τα προϊόντα της εταιρείας στο Amazon.es», αναφέρεται στο πόρισμα της ισπανικής αρχής ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στην Amazon επιβλήθηκε πρόστιμο 50,5 εκατ. ευρώ και στην Apple πρόστιμο 143,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν δύο μήνες προθεσμία για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bank of America: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα - Άνοδος 121% στις προβλέψεις για ζημίες

Novartis: Ανεβάζει τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2023 - 15 δισ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών

Threads: Το «Twitter της Meta» έφτασε τους 100 εκατ. χρήστες - Πως «νίκησε» το ChatGPT

gazzetta
gazzetta reader insider insider