Volvo Truck: Μεγάλη αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo Truck: Μεγάλη αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο 
Αναμένει πωλήσεις 330.000 βαρέων φορτηγών σε όλη τη βιομηχανία στην ευρωπαϊκή αγορά φέτος, και άλλες τόσες στη Βόρεια Αμερική

Ισχυρή άνοδο στα κέρδη της κατέγραψε η σουηδική κατασκευάστρια φορτηγών Volvo Truck, με τη διοίκηση της εταιρείας να αναθεωρεί ανοδικά τους στόχους της για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Τα λειτουργικά κέρδη πριν από τις δαπάνες αναδιάρθρωσης και τις νομικές αξιώσεις ανήλθαν σε 21,7 δισ. κορόνες (2,12 δισ. δολάρια), έναντι 13,8 δισ. κορόνων στο β' τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 18,4 δισ. κορόνες.

Η Volvo δήλωσε ότι αναμένει πωλήσεις 330.000 βαρέων φορτηγών σε όλη τη βιομηχανία στην ευρωπαϊκή αγορά φέτος, και άλλες τόσες στη Βόρεια Αμερική, σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου για 320.000 σε κάθε μία από αυτές τις αγορές.

  • Renault: Αύξηση 13% στις συνολικές πωλήσεις οχημάτων το α' εξάμηνο, με «οδηγό» την Ευρώπη

Τι λέει η διοίκηση

«Καταφέραμε με επιτυχία να βελτιώσουμε τα περιθώρια κέρδους, ενώ παράλληλα διαχειριστήκαμε τον πληθωρισμό του κόστους και τις αυξημένες διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Μάρτιν Λούντστελντ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Volvo ήταν και πάλι «μαζεμένη» στη λήψη παραγγελιών και ότι αυτό, σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα των αγοραστών, οδήγησε σε μείωση κατά 10% των παραγγελιών για το τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider