Μασκ: Σε νέο υψηλό οι μηνιαίοι χρήστες του «X»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Σε νέο υψηλό οι μηνιαίοι χρήστες του «X»
Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι μηνιαίοι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, έφτασαν σε «νέο υψηλό».

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι μηνιαίοι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, έφτασαν σε «νέο υψηλό» και μοιράστηκε ένα γράφημα που έδειχνε ότι η τελευταία μέτρηση ξεπερνούσε τα 540 εκατ.

Tο Twitter επιχείρησε να ανανεώσει την εικόνα του αυτήν την εβδομάδα, παρουσιάζοντας το νέο του λογότυπο, που δεν είναι άλλο από το γράμμα «Χ» που εδώ και λίγα 24ωρα, αντικατέστησε το γαλάζιο πτηνό που «τιτιβίζει».

Ωστόσο, όπως σημειώνει σε άρθρο του το Politico, αυτό το rebranding που επιχείρησε ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε νέους νομικούς μπελάδες, διότι οι παραλλαγές του γράμματος «Χ» έχουν ήδη κατοχυρωθεί ως trademark/εμπορικό σήμα από εταιρείες (Microsoft), αυτοκινητοβιομηχανίες (Honda), κολοσσούς της ένδυσης/υπόδησης (Adidas) και ροκ συγκροτήματα όπως είναι οι Metallica.

Υπάρχουν ήδη 262 διαφορετικά «X» καταχωρημένα ως εμπορικά σήματα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), δίνοντας έτσι σε εταιρείες το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιούν διαφορετικές παραλλαγές του «X» σε διαφορετικά προϊόντα, υπηρεσίες κ.ά. Ωστόσο, προς το παρόν ούτε το Twitter ούτε ο Μασκ δεν φαίνεται να έχουν κατοχυρώσει το δικό τους «Χ» ως εμπορικό σήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Θα επιταχύνουμε τα αμυντικά μας προγράμματα – Έως τέλος του 2023 η παρθενική πτήση του Kaan

Οι επιδόσεις της Eurobank στα stress test - 12η μεταξύ 70 τραπεζών στην απομείωση κεφαλαίου στην 3ετία

Ψάλτης για stress test: Καταδεικνύουν τον επιτυχημένο μετασχηματισμό της Alpha Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider