Η Check Point εξαγοράζει την Perimeter 81 για 490 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Check Point εξαγοράζει την Perimeter 81 για 490 εκατ. δολάρια
Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Check Point Software Technologies υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Perimeter 81 έναντι 490 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Check Point Software Technologies υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Perimeter 81 έναντι 490 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο, όπως ανέφερε η Check Point με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 2,3% στα 129,29 δολάρια μετά τη γνωστοποίηση του deal.

Η Perimeter 81, προσφέρει λύσεις ασφάλειας που βασίζονται σε cloud ενώ η χρηματιστηριακή της αξία αποτιμήθηκε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Ιούνιο του 2022. Με το τίμημα της εξαγοράς να είναι σχεδόν μισό από την αξία της επιχείρησης, γίνεται σαφές πόσο έχει αλλάξει το τοπίο για τις νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας από τον περασμένο χρόνο, λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της ευρύτερης οικονομικής αβεβαιότητας που έχουν κάνει τους επενδυτές πιο επιλεκτικούς και τη χρηματοδότηση δυσκολότερη, όπως επισημαίνει με δημοσίευμά του το Bloomberg.

Υπήρξε μια πρόσφατη πληθώρα συμφωνιών για startups στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που ιδρύθηκαν στο Ισραήλ. Την Τρίτη, η Rubrik που υποστηρίζεται από τη Microsoft έκανε γνωστό πως θα εξαγοράσει την εταιρεία ασφάλειας cloud Laminar, χωρίς να αποκαλύψει το κόστος. Τον Ιούλιο, η Thales συμφώνησε να αποκτήσει την Imperva, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται σε 3,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ralph Lauren: Η ζήτηση από την Κίνα έφερε απρόσμενη άνοδο στα έσοδα

Attica Group: Στο 94,63% το ποσοστό της Strix - Στα €2,64 η τιμή απόκτησης ανά μετοχή

Lamda Development: Έκδοση οικοδομικών αδειών για Riviera Galleria και Commercial Hub

gazzetta
gazzetta reader insider insider