Κοντά στην εξαγορά της Honan για 448 εκατ. δολάρια η Marsh

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στην εξαγορά της Honan για 448 εκατ. δολάρια η Marsh
Η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει και τη Δευτέρα, με τις  εταιρείες να καλούνται να περιμένουν τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρία Marsh & McLennan βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής Honan Insurance Group με το τίμημα του deal να φτάνει σχεδόν μισό δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Marsh και η TA Associates, ιδιοκτήτρια της Honan οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες της συναλλαγής που θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Honan σε περίπου 700 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (448 εκατ. δολ. ΗΠΑ), ενώ η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει και τη Δευτέρα, με τις εταιρείες να καλούνται να περιμένουν τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η Marsh, που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε το 1871, διατηρεί επιχειρήσεις σε 130 χώρες, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο, ενώ η εξαγορά της Honan θα ενίσχυε την παρουσία της στην Αυστραλία, όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1965. Σήμερα διαθέτει υποκαταστήματα σε περίπου 29 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους.

Από την άλλη, η Honan ιδρύθηκε το 1964 και προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την τιμολόγηση και τη διαπραγμάτευση ασφαλιστηρίων συμβολαίων για λογαριασμό εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε κλάδους όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η υγειονομική περίθαλψη και η τεχνολογία και ραστηριοποιείται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Guardian: «Πόλεμος στις ακτές - Οι Έλληνες μάχονται για να σώσουν τις παραλίες»

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο συνιδρυτής της Adobe, Τζον Γουόρνοκ

Grimaldi: 2 νέα υπερσύγχρονα πλοία ro-ro στη γραμμή Βενετία – Μπάρι – Πάτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider