Instacart: Αίτημα εισαγωγής στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Instacart: Αίτημα εισαγωγής στον Nasdaq
Πηγή: Getty Images
Θα είναι η πρώτη μεγάλη IPO τεχνολογικής εταιρείας που στηρίζεται από επιχειρηματικά κεφάλαια από τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Instacart, η εταιρεία διανομής λαχανικών που είδε την αποτίμησή της να μειώνεται στη διάρκεια της περυσινής βουτιάς της αγοράς, κατέθεσε τα απαιτούμενα έγγραφα για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Θα είναι η πρώτη μεγάλη IPO τεχνολογικής εταιρείας που στηρίζεται από επιχειρηματικά κεφάλαια από τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Instacart υπέβαλε αίτημα εισαγωγής στον Nasdaq υπό το σύμβολο «CART». Στο prospectus της, η εταιρεία αναφέρει ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 114 εκατ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, ενω τα έσοδά της έφτασαν στα 716 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 15% σε ετήσια βάση. Το προηγούμενο τρίμηνο ήταν το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας για την εταιρεία. Τον Μάιο, η Instacart ανακοίνωσε πως θα αξιοποιήσει την τάση προς τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη με το Ask Instacart, ένα εργαλείο αναζήτησης που θα απαντά στις ερωτήσεις πελατών που θέλουν να ψωνίσουν είδη μανάβικου.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider