Μια νέα άφιξη έχει κάνει την εμφάνισή της στη γαστρονομική σκηνή των νοτίων προαστίων εδώ και μερικούς μήνες, επιχειρώντας να ξεχωρίσει στον κλάδο της εστίασης.
Ο λόγος για το εστιατόριο DB.Οne που βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας και αποτελεί ένα premium steak house που επιχειρεί με τις γεύσεις του να κερδίσει το αθηναϊκό κοινό.
Το πολυτελές εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Κύπρου 65, έχει μότο το ευφάνταστο «The place to meat», ενώ ιδιοκτήτης και βασικός εμπνευστής των πιάτων που σερβίρονται είναι ο γνωστός chef Ulas Tunc, πρώην head chef του «Nusr-Et» σε Μύκονο και Ντουμπάι. Το κατάστημα άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Απρίλιο, μετρώντας μόλις επτά μήνες λειτουργίας.
Η Αγγλίδα σύζυγος και η… μέση λύση της Αθήνας
Με καταγωγή από το Ντιγιάρμπακιρ αλλά μεγαλωμένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Ulas Tunc βρέθηκε στην Αθήνα για να… γλυτώσει την Αγγλία. «Η γυναίκα μου είναι Αγγλίδα. Εκείνη δεν ήθελε να μείνουμε στην Κωνσταντινούπολη, εγώ δεν ήθελα να πάμε στην Αγγλία. Τελικά τα βρήκαμε στη μέση και αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε στην Ελλάδα», αποκαλύπτει ο Ulas Tunc που ήρθε στη χώρα μας πριν από μια πενταετία.
Με πατέρα και παππού chef, η επαγγελματική σταδιοδρομία μάλλον ήταν μονόδρομος για τον ιδιοκτήτη του DB.Οne. Ούτε όμως η επωνυμία του εστιατορίου είναι τυχαία, αφού προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των δύο παιδιών του Ulas Tunc.
Για τους λάτρεις του κρέατος που «ψήνονται» για ποιότητα
Με τις πρώτες ύλες να προέρχονται από Αυστραλία, Αμερική και Ιαπωνία, το DB.Οne υπόσχεται premium ποιότητας πιάτα για τους λάτρεις (και όχι μόνο) του κρέατος.
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εστιατορίου, πέρα από το καλαίσθητα διακοσμημένο περιβάλλον του, είναι η δυνατότητα που δίνεται στον επισκέπτη να παρακολουθήσει τη διαδικασία παρασκευής των πιάτων του μενού που επιλέγει.
«Μπορεί για κάποιους το κρέας μας να θεωρείται ακριβό, ωστόσο εδώ πληρώνει κανείς την ποιότητα», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, αποκαλύπτοντας δε ότι υπάρχουν και αρκετές πιο οικονομικές λύσεις μέσα στο μενού.
Τα πιάτα συνοδεύονται από μια πλούσια ποικιλία κρασιών που συμπληρώνουν ιδανικά το μενού του εστιατορίου. «Έχουμε συνολικά 150 ετικέτες κρασιού. Περίπου 50-60 από αυτές είναι ελληνικές, ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται από Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή, Νότια Αφρική κλπ», εξηγεί ο Ulas Tunc.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αθηναϊκό κοινό έχει υποδεχτεί θερμά το νέο αυτό εγχείρημα στον κλάδο της εστίασης, με τους επισκέπτες να αυξάνονται συνεχώς. Το καλοκαίρι το εστιατόριο «δούλεψε» αρκετά καλά με τους ξένους τουρίστες, ενώ τη δεδομένη χρονική περίοδο υποστηρίζεται από Έλληνες επισκέπτες. Μάλιστα προβλέπει ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει κάνει απόσβεση της επένδυσης που πραγματοποίησε, χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο το μέγεθος αυτής.
Το τελευταίο διάστημα το εστιατόριο προσφέρει και τη δυνατότητα πραγματοποίησης business lunches. Μάλιστα, για τις ανάγκες του εταιρικού δείπνου ή του ιδιωτικού event το εστιατόριο προσφέρει συγκεκριμένες επιλογές set menu και αναλαμβάνει κατόπιν συνεννόησης τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων πιάτων με βάση τις προτιμήσεις του εκάστοτε επαγγελματία που οργανώνει το δείπνο. Φυσικά διαθέτει και το σύνολο των επιλογών του υπάρχοντος μενού του.
Στο εστιατόριο στη Γλυφάδα απασχολούνται 20-25 άτομα προσωπικό, με τον Ulas Tunc να παραδέχεται ότι «δύσκολα βρίσκεις προσωπικό σήμερα», αναγνωρίζοντας το αγκάθι της έλλειψης εργαζομένων που μαστίζει τον κλάδο της εστίασης τα τελευταία χρόνια. «Υπάρχει πρόβλημα στην εστίαση», σχολιάζει.
Επόμενη στάση… Ντουμπάι
Με όραμα να επεκτείνει το επιχειρηματικό του «τέκνο» ο Ulas Tunc έχει ήδη δρομολογήσει τα επόμενα σχέδιά του. Το νέο DB.Οne αναμένεται να λειτουργήσει στο Ντουμπάι και μάλιστα άμεσα. «Ο χώρος έχει βρεθεί και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της αδειοδότησης. Ελπίζουμε σε έξι μήνες να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε», σχολιάζει. Επόμενοι σταθμοί για την επέκταση των εστιατορίων θεωρούνται η Μύκονος και το Λονδίνο, εφόσον βρεθούν πρώτα οι κατάλληλοι χώροι.