Intralot: Προχωρά το retail bond των 130 εκατ. ευρώ – Τον Δεκέμβριο το αίτημα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Προχωρά το retail bond των 130 εκατ. ευρώ – Τον Δεκέμβριο το αίτημα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου για το retail bond, τα έσοδα του οποίου μαζί με κοινοπρακτικό δάνειο 100 εκατ. ευρώ θα αποπληρώσουν πλήρως τις ομολογίες που λήγουν το 2024.

Με την έκδοση retail ομολόγου που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου με πέντε τράπεζες συνεχίζει η Intralot την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, μετά από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο.

«Για το retail ομόλογο έχει ξεκινήσει η κατάρτιση του ενημερωτικού δελτίου το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσα στον Δεκέμβριο. Παράλληλα, οι συζητήσεις με πέντε τράπεζες για την σύναψη κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου βρίσκονται στα τελικά στάδια», ανέφερε ο αναπληρωτής CEO της Intralot, Χρυσόστομος Σφάτος, κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

Το πόσο που θα συγκεντρωθεί από τις δύο αυτές κινήσεις θα είναι αρκετό για να αποπληρώσει τις ομολογίες που λήγουν το 2024, πρόσθεσε ο κ. Σφάτος. Σημειώνεται πως μετά από την πρόωρη αποπληρωμή ποσού 126 εκατ. ευρώ των ομολογιών που λήγουν τον Σεπτέμβρη του 2024 από τα κεφάλαια της ΑΜΚ το υπόλοιπο των ομολογιών φτάνει τα περίπου 229,56 εκατ. ευρώ. Το κοινοπρακτικό δάνειο θα είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ το ομόλογο θα είναι της τάξης των 130 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα και οι προοπτικές για το έτος

Κατά το εννεάμηνο του 2023, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 280 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 7,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, κυρίως λόγω της απώλειας εσόδων από την λήξη της άδειας στη Μάλτα στις αρχές Ιουλίου.

Σε τριμηνιαίο επίπεδο, o κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8,1% συγκριτικά με το γ’ τρίμηνο του 2022, διαμορφώνοντας τα συνολικά έσοδα για την τρίμηνη περίοδο που άρχισε την 1ηΙουλίου, 2023 και έληξε την 30η Σεπτεμβρίου, 2023, στα 104,8 εκατ. ευρώ.

O αυξημένος κύκλος εργασιών για το τρίμηνο (+7,8 εκατ. ευρώ) αποδίδεται κυρίως στην ευνοϊκή βελτίωση σε ετήσια βάση των δραστηριοτήτων στην Τουρκία (Bilyoner) και στην Κροατία, σε συνδυασμό με την πώληση από το νέο συμβόλαιο στην Ταϊβάν. Παρ’ όλα αυτά, το πλεόνασμα στις πωλήσεις κατά το Γ’ τρίμηνο του 2023 αντισταθμίστηκε μερικώς από την μειωμένη απόδοση στην Αργεντινή.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του έτους δείχνουν πως θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το σύνολο της χρονιάς. Ωστόσο απέφυγε να δώσει ακριβές guidance. «Ο Οκτώβριος πηγαίνει βάσει των προβλέψεων. Δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί η αγορά συναλλάγματος αλλά βλέπουμε πως θα πιάσουμε τους στόχους. Δεν βλέπουμε κάτι ασυνήθιστο, ή ιδιαίτερα αρνητικό το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Σφάτος απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή.

Τα νέα συμβόλαια

Η Intralot επικεντρώνεται στις ανεπτυγμένες αγορές για νέα συμβόλαια τόσο σε λοταρίες όσο και στον στοιχηματισμό. Το βάρος πέφτει στις ΗΠΑ όπου όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, η Intralot θα συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Ακόμη διεκδικεί νέα συμβόλαια και στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider