Η JTI ανανεώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της προς την Ελλάδα με τη συνέχιση της επένδυσής της στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η JTI ανανεώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της προς την Ελλάδα με τη συνέχιση της επένδυσής της στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου
Στο «κάδρο» της κατηγορίας των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με τη διεθνή μάρκα της Ploom μπήκε πρόσφατα η JTI Hellas, μέλος του ιαπωνικού, διεθνούς κολοσσού στον χώρο των καπνικών, με σημαντικό επενδυτικό, παραγωγικό, εξαγωγικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά τα τελευταία 43 χρόνια.

Στο «κάδρο» της κατηγορίας των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με τη διεθνή μάρκα της Ploom μπήκε πρόσφατα η JTI Hellas, μέλος του ιαπωνικού, διεθνούς κολοσσού στον χώρο των καπνικών, με σημαντικό επενδυτικό, παραγωγικό, εξαγωγικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά τα τελευταία 43 χρόνια.

«Με την τοποθέτηση της Ελλάδας στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών αγορών που εισάγουν το προηγμένο προϊόν τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού, Ploom, αναδεικνύεται ένα σημαντικό "ορόσημο" για την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά», τονίζει ο κ. Μπάμπης Θαμνίδης, οικονομικός διευθυντής της JTI στην Ελλάδα. «Το Ploom αποτελεί ένα φιλόδοξο power brand το οποίο έχει ήδη μια πολύ δυναμική πορεία στην Ιαπωνία που είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο στην κατηγορία του θερμαινόμενου καπνού και σταδιακά λανσάρεται και στις ευρωπαϊκές αγορές. Είναι προσανατολισμένο στον ενήλικα καταναλωτή που αναζητά μια νέα εμπειρία απόλαυσης και συνδυάζει τον ελκυστικό και σύγχρονο σχεδιασμό με την προηγμένη τεχνολογία.

Με δεδομένο ότι η εταιρεία αναγνωρίζει την αξία της τεχνολογίας, το Ploom αποτελεί μια καλαίσθητη και τεχνολογικά άρτια πρόταση στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου για τα οποία ο Όμιλος JT έχει ξεκινήσει μια επένδυση που αναμένεται να αγγίξει τα 3 δις ευρώ την επόμενη τριετία.» σημειώνει ο κ. Θαμνίδης εξηγώντας ότι η στρατηγική επιλογή να ενταχθεί και η Ελλάδα στις πρώτες χώρες άφιξης του Ploom «αντανακλά τον ταχύ ρυθμό ανάπτυξης της κατηγορίας στην εγχώρια αγορά ενώ παράλληλα αναγνωρίζει τη σταθερή, συνεπή και ισχυρή επενδυτική παρουσία της JTI στη χώρα μας.»

Πράγματι, η επενδυτική παρουσία της JTI στην Ελλάδα ξεκινά το μακρινό 1981 και η επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια την έχει αναδείξει ως #1 εταιρεία στον χώρο των συμβατικών προϊόντων αλλά και #1 Άμεσο Ξένο Επενδυτή και παρασκευαστή προϊόντων καπνού στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ που έχει την έδρα του στην Ξάνθη εκσυγχρονίστηκε από την JTI μετά την ένταξη του στον όμιλο Japan Tobacco Inc. το 2018.

Για τον οικονομικό διευθυντή της JTI κ. Μπάμπη Θαμνίδη, «η νέα επένδυση αποτελεί μια έκδηλη ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της εταιρείας στην Ελλάδα ενώ παράλληλα σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας επιτυχημένης πορείας που αποτυπώνεται στους οικονομικούς της δείκτες, στηρίζοντας παράλληλα τον αγροτικό τομέα με τη συνεχή και συνεπή προμήθεια ελληνικών καπνών. Να σημειωθεί ότι σήμερα, η JTI αγοράζει περίπου το 1/3 της συνολικής εγχώριας παραγωγής για τα προϊόντα της εταιρείας διεθνώς» επισημαίνει ο κ. Θαμνίδης εξηγώντας: «Φέτος η αγορά του καπνού που προμηθευόμαστε από Έλληνες καλλιεργητές έφτασε σε αξία τα 36 εκατ. δολάρια, με ποσοστό που "μεταφράζεται" σε αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2020 την ίδια στιγμή που περισσότερες από 3.000 ελληνικές αγροτικές οικογένειες να διαθέτουν την παραγωγή τους στη JTI.».

Για όλες αυτές τις επιδόσεις, η εταιρεία συμπεριλήφθηκε το 2022 στους "Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας" αποσπώντας τα βραβεία "Επιχειρηματική Εξωστρέφεια" για την JTI και "Turnaround Business" ένα βραβείο που αφορούσε ειδικά στον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ.

Είναι σαφές ότι η επένδυση της JTI στην Ελλάδα αναδεικνύεται ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχημένης άμεσης ξένης επένδυσης, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα της χώρας να προσελκύει και να υποστηρίζει επιχειρηματικές δραστηριότητες υψηλού κύρους. Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την εταιρεία και τη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία συνιστά και η θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Τόκιο τον περασμένο Φεβρουάριο και στο πλαίσιο της συνάντησής του με μέλη της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων (KEIDANREN), απέδωσε τα εύσημά του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Japan Tobacco Inc., κ. Mutsuo Iwai για την επενδυτική δραστηριότητα του ομίλου στη χώρα μας.

Στο στρατηγικό πλάνο «ανάταξης» του εργοστασίου η προστασία του Περιβάλλοντος αποτέλεσε μια αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για τη συνέχιση της επένδυσης της JTI στην Ελλάδα. «Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν από το 2020 μέχρι σήμερα μια σειρά από κατακτήσεις στον αγώνα για ένα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Θαμνίδης εξηγώντας ότι «σήμερα στο εργοστάσιο χρησιμοποιούμε 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ενώ μειώθηκαν, η συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά 60%, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 70%, τα απόβλητα κατά 48% – με πλήρη διαχείριση του υπολοίπου με ανακύκλωση και ανάκτηση σε Ενέργεια – και η χρήση νερού πάνω από 80%».

Ωστόσο το Περιβάλλον αποτελεί μόνον έναν από τους σημαντικούς πυλώνες στους οποίους η JTI Ελλάδας στηρίζει το νέο επιχειρηματικό της οικοδόμημα. «Στη JTI αντιλαμβανόμαστε τη Βιωσιμότητα ολιστικά και κατ’ επέκταση συνειδητοποιούμε την ευθύνη που απορρέει από το γεγονός ότι είμαστε η Νο1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά» υποστηρίζει ο οικονομικός διευθυντής της JTI Ελλάδας κ. Θαμνίδης.

«Μάλιστα η συμβολή της εταιρείας στην Κοινωνία αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες δράσεων: Στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη με διάφορες δράσεις, στην εκπαίδευση όπως π.χ. για θέματα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου σε στελέχη της ΑΑΔΕ και εσωτερικές εκπαιδεύσεις του προσωπικού γύρω από δράσεις περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού, στην αρωγή μας στον Πολιτισμό αλλά και το μικρο-περιβάλλον, όπως η δημιουργία και συστηματική συντήρηση του πρώτου δημόσιου ιαπωνικού πάρκου στην Αθήνα και η ανάπλαση και συνεχής συντήρηση των κήπων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τη μετατροπή του στόλου εταιρικών οχημάτων σε υβριδικά για μείωση της περιβαλλοντικής επίπτωσης, αλλά και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεων του εργοστασίου στην Ξάνθη αναφορικά με τη χρήση φυσικών πόρων.»

Σημαντική είναι η συμβολή της JTI Ελλάδας στην αγορά εργασίας: Παρέχει 300 υψηλής ποιότητας άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ στηρίζει έμμεσα παρέχοντας πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες στη χώρα. Μάλιστα πρόσφατα αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 35%. Η αφοσίωση της JTI στον τομέα της απασχόλησης επιβεβαιώνεται μέσω της συνεχούς αναγνώρισης από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα από το 2013. Είναι επίσης σημαντικό ότι φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αναγνωρίστηκε ως ο Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στη χώρα μας.

Είναι προφανές ότι η επένδυση της JTI έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από μια απλή επιχειρηματική επέκταση σε μια νέα δυναμική κατηγορία προϊόντων. Αποτυπώνει κυρίως την ισχυρή ανακατεύθυνση της στρατηγικής της στον διπλό και παράλληλο δρόμο της Βιωσιμότητας για όλους και της Καινοτομίας προς όφελος των καταναλωτών.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider