ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην εξαγορά της Spirit Airlines από την JetBlue έναντι 3,8 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην εξαγορά της Spirit Airlines από την JetBlue έναντι 3,8 δισ. δολαρίων
Στοπ στην προσπάθεια εξαγοράς της low cost αεροπορικής εταιρείας Spirit Airlines από την JetBlue Airways έβαλε ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ, καθώς εκτιμά πως η ολοκλήρωση του deal θα περιόριζε σημαντικά τη διαθεσιμότητα αεροπορικών εισιτηρίων σε χαμηλές τιμές.

Στοπ στην προσπάθεια εξαγοράς της low cost αεροπορικής εταιρείας Spirit Airlines από την JetBlue Airways έβαλε ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ, καθώς εκτιμά πως η ολοκλήρωση του deal θα περιόριζε σημαντικά τη διαθεσιμότητα αεροπορικών εισιτηρίων σε χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή William Young συνιστά νίκη για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία επιθυμεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο περαιτέρω συγκέντρωση στην αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ, ενώ πλέον τίθεται εν αμφιβόλω και η ολοκλήρωση του deal εξαγοράς της Hawaiian Airlines από την Alaska Air.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δυο αεροπορικές μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, με την JetBlue να αναφέρει πως επανεξετάζει την απόφαση του δικαστηρίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Spirit «βούτηξε» κατά 52%, ενώ ο τίτλος της JetBlue ενισχύθηκε κατά περίπου 2% στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα έσοδα - Έφτασαν τα 11,32 δισ.

Η UBS αναβαθμίζει τον στόχο για τον S&P 500 στις 5.150 μονάδες - Άνοδος 8% από τα τρέχοντα επίπεδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider