AMC: Πτώση 14% για τη μετοχή - Πουλά μετοχές 250 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AMC: Πτώση 14% για τη μετοχή - Πουλά μετοχές 250 εκατ. δολαρίων
Μετοχή της AMC στο αμερικανικό χρηματιστήριο
Η μετοχή της AMC σημειώνει πτώση πάνω από 15% μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών για πρόθεση πώλησης μετοχών αξίας έως 250 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της AMC σημείωσε πτώση 14% την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών για πρόθεση πώλησης μετοχών αξίας έως 250 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την ενίσχυση της ρευστότητας, την αποπληρωμή, την αναχρηματοδότηση, την εξαγορά ή επαναγορά του υπάρχοντος χρέους της και για άλλους εταιρικούς σκοπούς.

Στην δήλωση της η AMC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μεταξύ άλλων, η προσφορά γίνεται για να ενισχύσει την ρευστότητα της εταιρείας, δεδομένων των μειωμένων κερδών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα οποία εν μέρει οφείλονται στην απεργία της Ένωσης Σεναριογράφων Αμερικής (Writers Guild of America) και του συνδικάτου των ηθοποιών Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists που έλαβε χώρα το 2023».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Adam Aron είχε δηλώσει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα είναι «ζόρικο» αναφερόμενος στις εμφανείς ακόμα επιπτώσεις από τις απεργίες του προηγούμενου έτους.

«Όπως έχω ξαναπεί, η ροή χρήματος είναι ο βασιλιάς. Το πιο έξυπνο πράγμα που έχει κάνει η AMC για να επιβιώσει αυτά τα 4 δύσκολα χρόνια είναι να διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό «οξυγόνο» διαθέσιμο. Και όπου λέω οξυγόνο εννοώ χρήματα στην τράπεζα», ανέφερε σε ανάρτηση του στο X.

Τα συνολικά μετρητά και ισοδύναμα μετρητών της AMC στο τέλος του 2023 ήταν 884,3 εκατ. δολάρια, από 631,5 εκατ. στο τέλος του 2022. Το συνολικό χρέος της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων των μισθώσεων στο τέλος του 2023 ήταν περίπου 4,56 δισ. δολάρια, από 5,01 δισ. δολάρια στο τέλος του 2022.

Συνολικά το πρώτο τρίμηνο του 2024 η μετοχή της σημειώνει πτώση 29,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intralot: Υπογραφή Ομολογιακού Δανείου 100.000.000 ευρώ με πέντε ελληνικές τράπεζες

NYT: Ελπίδες για συμφωνία στο Παρίσι για την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα

Alpha Bank: O Ν. Σαλακάς αναλαμβάνει Chief of Corporate Center and General Counsel

gazzetta
gazzetta reader insider insider