UBS: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα κέρδη α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα κέρδη α' τριμήνου
Τα χαμηλότερα έξοδα και η εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023 βοήθησαν την τράπεζα να συγκεντρώσει καθαρά κέρδη 1,8 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 721,4 εκατ. δολαρίων,

Καθαρά κέρδη που συνέτριψαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η UBS για το α' τρίμηνο του έτους.

Τα χαμηλότερα έξοδα και η εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023 βοήθησαν την τράπεζα να συγκεντρώσει καθαρά κέρδη 1,8 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 721,4 εκατ. δολαρίων, βάσει έρευνας της LSEG.

Τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 12,74 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας και αυτά τις εκτιμήσεις, από 10,86 δισ. δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2023.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε στο 14,8%, έναντι 14,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Το τρίμηνο σηματοδοτεί την επιστροφή στα καθαρά κέρδη και στην περαιτέρω αύξηση των κεφαλαίων, σε μια απόδειξη της δύναμης της επιχείρησής μας και των franchises πελατών και της ικανότητάς μας να σημειώνουμε πρόοδο στα σχέση ολοκλήρωσης, βελτιστοποιώντας παράλληλα τους χρηματοοικονομικούς μας πόρους», ανέφερε ο CΕΟ του ομίλου, Sergio Ermotti.

Η μετοχή της UBS ενισχύθηκε 51,7% το περασμένο έτος, αλλά έχει κάνει αδύναμο ξεκίνημα το 2024, με πτώση 4,6% από τις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider